Iz ekološkog društva Boke upozoravaju: Klizište prijeti selu nakon gradnje zida

Nadležni tvrde da je sve u Trebesinu građeno u skladu sa dozvolom
112 pregleda 0 komentar(a)
Trebesin, Foto: Ekološko društvo Boke Kotorske
Trebesin, Foto: Ekološko društvo Boke Kotorske
Ažurirano: 13.12.2017. 20:06h

Iz NVO “Ekološko društvo Boke Kotorske” upozorili su da klizište prijeti selu Trebesin.

Navode da je u jednom od najljepših hercegnovskih sela, “koje je do skora bilo pošteđeno urnebesnih građenja, nedavno uz stari put za Sušćepan, nikla nova, ružna građevina, betonski zid, visok više od 2,5 metara”. U saopštenju koje je potpisala Nada P. Bukilica ističe da se zid ne uklapa u ambijent hercegnovskog zaleđa , ali i da je ugrozio stari pješački put Sušćepan-Trebesin, zbog čega je moguće pokretanje klizišta.

“Zidani bedem je prekinuo prirodno oticanje površinskih voda. Zato je stari put živa kaljuga, kojim se teško prolazi. Zid je podignut uz put, ne ostavljajući ni pedalj slobodnog prostora. Neko zaista majstorski tumači pravo svojine”.

Načelnik Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Aleksandar Kovačević za “Vijesti” kaže da su utvrdili da je riječ o gradnji osam stambenih objekata i da investitori imaju sve potrebne dozvole i odobrenja za gradnju, uključujući i potporne zidove.

Iz Ekološkog društva su saopštili da je to “eklatantan primjer uništavanja prirode, nanošenja štete i naružavanja izgleda Trebesina, a gradnja ovakavog objekata ne može da ima pristojno obrazloženje”.

Bonus video: