IZCG: Nećemo učestvovati u politizaciji pomoći, vratićemo sredstva Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u Njujorku

"Dužni smo obavijestiti javnost da je na naš račun pristigla svega četvrtina iznosa, i to u Podgorici i Pljevljima. Ostala sredstva su, prema našim saznanjima, usmjerena prema određenim NVO i vjerskim parastrukturama koje su pod kontrolom centara van Crne Gore"
3502 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Monteislam.com
Ilustracija, Foto: Monteislam.com

Islamska zajednica u Crnoj Gori saopštila je da se humanitarna pomoć Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u Njujorku neće dijeliti posredstvom njenih organa.

"S obzirom da je od strane predstavnika donatora objavljena informacija da će Islamska zajednica podijeliti pomoć preko svojih subjekata na sjeveru Crne Gore i dijelu Podgorice u vrijednosti od 50 hiljada dolara, dužni smo obavijestiti javnost da je na naš račun pristigla svega četvrtina tog iznosa, i to u Podgorici i Pljevljima. Ostala sredstva su, prema našim saznanjima, usmjerena prema određenim NVO i vjerskim parastrukturama koje su pod kontrolom centara van Crne Gore", navodi se u saopštenju Islamske zajednice.

Imajući u vidu javno licitiranje visinom donacije i imenom Islamske zajednice u Crnoj Gori, bez unaprijed usaglašene koordinacije, kako dodaju, prinuđeni su da predstavnicima donatora vrate sredstva koja su primili.

"Islamska zajednica neće učestvovati u daljoj politizaciji humanitarne pomoći kojom se skrnavi merhamet donatora i dostojanstvo primaoca, a shodno kapacitetima nastaviće i dalje sa sopstvenim humanitarnim akcijama kako bi se ublažile posljedice aktuelne krize", zaključuje se u saopštenju

Vijesti su ranije objavile da je Odbor Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u Njujorku donirao 93.500 dolara za, kako se navodi, “socijalno ugrožene porodice u Sandžaku, Crnoj Gori, BiH i Kosovu".

Bonus video: