Iznenađenje za gimnazijalku iz Rožaja: Profesorica joj objavila pjesme

Pored objavljene zbirke, profesorka Bibić Šabotić je svojoj učenici organizovala i promociju njenog prvijenca, koja će se održati drugog oktobra u Rožajama
437 pregleda 14 komentar(a)
Mirsada Bibić Šabotić i Amina Kuč, Foto: Facebook
Mirsada Bibić Šabotić i Amina Kuč, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.09.2015. 17:13h

Čas književnosti i maternjeg jezika za učenicu drugog razreda Gimnazije "30. septembar2 Aminu Kuč, prošle sedmice bio je sve, samo ne svakodnevni odlazak na nastavu.

U prvoj klupi do prozora, gdje sjedi, dočekale su je upravo iz štampe izašle knjige stihova "Duša od stakla", koje je ova petnaestogodišnjakinja pisala u prethodne dvije godine.

Iznenađenje koje joj je priredila profesorica maternjeg jezika i književnosti Mirsada Bibić Šabotić, bez riječi je ostavilo mladu pjesnikinju, dobitnicu lokalnih, državnih i regionalnih nagrada za neobjavljene pjesme.

"Prije početka časa profesorica me poslala u prodavnicu. Kasnije sam shvatila da je to bio samo izgovor kako bi sa mojim školskim drugovima priredila iznenađenje. Kada sam na školskoj klupi ugledala ukoričenu moju zbirku stihova, objavljenu u mojoj prvoj knjizi, bila sam zbunjena, iznenađena, presrećna, u šoku", kazala je Kuč.

Ona je ranije kucane stihove dala profosorici Mirsadi, koja se potom pobrinula za recenziju, lekturu, tehničku obradu i sponzora za knjigu.

Pored objavljene zbirke, profesorka Bibić Šabotić je svojoj učenici organizovala i promociju njenog prvijenca, koja će se održati drugog oktobra u Rožajama.

"Čitav svoj radni vijek sam posvetila učenicima, trudila sam se da im svojim radom i ponašanjem budem uzor i, iskreno, nekako sam emotivno vezana za te mlade ljude. Upravo su učenici naši budući predsjednici, naučni radnici, doktori, profesori, jednostavno naša budućnost. U njima treba utemeljiti ljudskost pored znanja i gradiva. Često kažem ako čovjek nije čovjek, ne može biti ni dobar stručnjak sjutra", rekla je Bibić Šabotić.

Od učenika je doživljela različita prijatna iznenadjenja, medju kojima neće zaboraviti kada su joj , po povratku sa bolovanja, prostrli crveni tepih ispred škole i dobrodošlicu poželjeli sa buketom cvijeća.

Amina je, dodala je ona, odlična učenica, talentovana pjesnikinja i dobar čovjek.

Bibić Šabotić je Amininu knjigu uredila, lektorisala, napisala recenziju i pronašla novac za štampanje knjige koji je obezbijedio Mehmedin Meša Šutković, direktor preduzeća „Elkos“.

Za drugu recenziju angažovala je profesora Ismeta Mujevića, a za tehničku obradu profesora Seada Kalača.

Bonus video: