Izviđači u Sutomoru mapirali deset divljih deponija

Poletarci i pčelice iz svih djelova Crne Gore pokazali svoje znanje iz čvorologije, ekologije, pakovanja ranca, sakrivanja poruke kurira, djelova uniforme i pripreme obroka, a potom su položili izviđački zavjet i dobili svoju prvu maramu
806 pregleda 0 komentar(a)
Izviđači u Sutomoru, Foto: Savez izviđača Crne Gore
Izviđači u Sutomoru, Foto: Savez izviđača Crne Gore

Više od dvije stotine članova Saveza izviđača Crne Gore (SICG) učestvovalo je u trodnevnom prvom kolu Izviđačke lige, koje je održano u Sutomoru.

Pod ovogodišnjim sloganom Lige “Čuvajmo šume”, poletarci i pčelice iz svih djelova Crne Gore pokazali su svoje znanje iz čvorologije, ekologije, pakovanja ranca, sakrivanja poruke kurira, djelova uniforme i pripreme obroka, a potom su položili izviđački zavjet i dobili svoju prvu maramu.

Stariji takmičari-izviđači i planinke, mapirali su divlje deponije i tražili pogodno mjesto za kamp u rejonu Sutomora, a priređen je i uspon na tvrđavu Nehaj.

"Kako se u aprilu obilježava Dan planete Zemlje, posebnu pažnju smo posvetili ekološkim aktivnostima, i ono što smo tokom Lige uočili na terenu, veoma je zabrinjavajuće. Naši članovi su mapirali više od deset divljih deponija smeća koje na različite načine ugrožavaju okolinu u Sutomoru. Zato apelujemo na nesavjesne pojedince, ali i na sve nadležne institucije, da se više pažnje usmjeri na ovaj problem", rekao je “Vijestima” Dušan Masoničić, načelnik Saveza izviđača Crne Gore.

Ispred SICG, on je posebnu zahvalnost iskazao Nikoli Pavićeviću Žabi, starješini IO “Budva” koji je svojim zalaganjem, kreativnošću “i prije svega prijateljskim i izviđačkim načinom rada” obezbjedio ishranu za sve učesnike I kola lige.

Galerija

Bonus video: