Janović: Obezbijedićemo sportistima "Specijalne olimpijade" sve uslove

Janović je istakao da ga raduje što su konačno stvoreni uslovi za rad nacionalnog sportskog saveza, čija je djelatnost usmjerena na unapređenje sporta kod osoba sa smetnjama u razvoju
1252 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada i Ministarstvo sporta i mladih obezbijediće sportistima “Specijalne olimpijade” sve neophodne uslove za rad i takmičenja, jer je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti važno pitanje koje pomaže njihovu inkluziju u društvo, kazao je resorni ministar Nikola Janović.

On je primio stipendiste "Specijalne olimpijade", Ivana Stojanovića i Lazara Živkovića, predsjednika tog nacionalnog sportskog saveza Aleksandra Vuksanovića i direktora Ivana Radovića.

Janović je istakao da ga raduje što su konačno stvoreni uslovi za rad nacionalnog sportskog saveza, čija je djelatnost usmjerena na unapređenje sporta kod osoba sa smetnjama u razvoju.

"Vlada i Ministarstvo sporta i mladih će brinuti da sportisti u tom savezu imaju sve neophodne uslove za rad i takmičenja, jer je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti važno pitanje koje pomaže njihovu inkluziju u društvo", naglasio je Janović.

On je dodao da je ove godine Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo novac za stipendiranje reprezentativaca "Specijalne olimpijade", koji predstavljaju Crnu Goru na velikim međunarodnim takmičenjima.

Vuksanović je zahvalio Janoviću na finansijskoj podršci u stvaranju uslova za rad tog saveza i podsticanju djece sa smetnjama u razvoju da se bave sportom, smatrajući to važnim koracima koje država čini u cilju njihove inkluzije u društvo.

Vuksanović je kazao da, zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih, prvi put postoje adekvatni uslovi da se ti sportisti bave onim što najviše vole i nesmetano idu na takmičenja.

Iz Ministarstva sporta podsjetili su da su prošle godine Janović i američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke prisustvovali predstavljanju projekta "Ujedinjeni timovi", čiji je cilj bio uključivanje djece sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti.

“Učešće Janovića na tom događaju bila je potvrda podrške globalnom pokretu Specijalne olimpijade, koju je promovisala Lusi Mejer, petostruka dobitnica zlatne medalje u plivanju, koja je posjetila Crnu Goru i crnogorske sportiste Specijalne olimpijade”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: