Jelušić: Jednaka mjera prema svim korisnicima privremenih objekata

Prema njenim riječima ovo neupitno opredjeljenje je potvrđeno i glasanjem u Skupšitini, uz izraženo očekivanje da se prazan prostor mora urediti, kao i da treba naći alternativno rješenje za dotadašnje korisnike privremenih objekata kojima je to izvor egzistencije
1068 pregleda 7 komentar(a)
Božena Jelušić, Foto: URA
Božena Jelušić, Foto: URA
Ažurirano: 11.04.2019. 13:33h

Budvanski odbor Gradjanskog pokreta URA pozvao je Ministarstvo održivog razvoja i JP Morsko dobro da imaju ista mjerila prema svim korisnicima privremenih objekata.

“ Neselektivan i objektivan pristup pravima i obavezama svih građana je temeljni preduslov kredibiliteta institucija i ukupnog društveog kapitala svake zajednice. Kao odgovoran politički subjekt koji slijedi obećanja i programska načela sa kojima je postigao izborni rezultat 2016. godine, želimo da javnosti uputimo svoj stav u vezi privremenih objekata sa obije strane Šetališta. Bezrezervno je naše opredjeljenje da višedecenijsko vašarište mora biti uklonjeno i zamijenjeno ambijentom kakav zaslužuje grad koji Državi donosi najveći prihod od turizma, sa najvećom potrošnjom po turisti”, navela je Božena Jelušić u ime budvanskog GP URA.

Prema njenim riječima ovo neupitno opredjeljenje je potvrđeno i glasanjem u Skupšitini, uz izraženo očekivanje da se prazan prostor mora urediti, kao i da treba naći alternativno rješenje za dotadašnje korisnike privremenih objekata kojima je to izvor egzistencije.

“Iako bez ingerencija i prava odlučivanja, želimo da kao odbor koji je zainteresovan za svakog građanina Budve, uputimo javni apel da građani moraju imati jednak pristup mogućnostima. Zbog toga apelujemo da nadležni MORT i JP „Morsko dobro“ u sprovođenju odluke koja se tiče privremenih objekata u zoni Morskog dobra zauzmu jednaka mjerila prema svim korisnicima. Svako odstupanje i selektivna primjena bi dodatno potvrdili da postoje građani „prvog i drugog reda“, odnosno da postoje privilegovani i diskriminisani. To bi opet značilo postavljanje u Crnoj Gori najpopularnijeg pitanja: „zašto može on , a ja ne mogu“. A ono zapravo otkriva da se ne vjeruje u nepristrasnost institucija i svjedoči da je društveni kapital zajednice ugrožen”, zaključila je ona.

Bonus video: