Jočić ne prihvata Mugošu za novog predsjednika LJKCG

„Doktor Alekandar Mugoša je mogao da se predlaže za predsjednika Skupštine, ali ni u kom slučaju ne može da bude u Izvršnom odboru i predsjednik LJKCG“, rekao je Jočić
117 pregleda 26 komentar(a)
Đoko Jočić, Foto: Luka Zeković
Đoko Jočić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.02.2017. 18:16h

Doskorašnji predsjednik Ljekarske komore Crne Gore (LJKCG) doktor Đoko Jočić ne prihvata novoizabranog predsjednika i zamjenika predsjednika LJKCG, koji su odabrani na jučerašnjoj sjednici Skupštine LJKCG, ocjenjujući da su birani na „potpuno nelegalan“ način.

„Oni su mimo Zakona, mimo Statuta izabrali predsjednika Ljekarske komore iz redova Skupštine Ljekarske komore što je potpuno nezakonit čin“, izjavio je Jočić.

On je istakao da se u skladu sa propisima predsjednik mora odabrati iz redova Izvršnog odbora, što nije učinjeno.

„Doktor Alekandar Mugoša je mogao da se predlaže za predsjednika Skupštine, ali ni u kom slučaju ne može da bude u Izvršnom odboru i predsjednik LJKCG“, rekao je Jočić.

Stoga će se obratiti nadležnim institucijama da „pod hitno“ utvrde da li je način izbora predsjednika i zamjenika LJKCG zakonit.

Na danas održanoj konferenciji dodao je da nema pritužbe na sastav Skupštine, kao ni na izbor predsjednika Skupštine LJK jer je to urađeno, naveo je, u skladu sa Statutom.

Za novog predsjednika juče je na izbornoj sjednici Skupštine LJKCG, izabran kardiohirurg Aleksandar Mugoša glasovima 25 delegata. Za zamjenika predsjednika Ljekarske komore izabrao je urolog Jovan Ivović.

Bonus video: