Ko je pušio o trošku države? - Vijesti.me
IVANOVIĆ I MUGOŠA I DALJE ĆUTE

Ko je pušio o trošku države?

Izvjesno je, međutim, da odgovor na pitanje u vezi sa cigarilosima ne bi oduzeo dragocjeno vrijeme Mugoši, jer je u Ministarstvu poljoprivrede javna tajna ko je pušio o trošku države.

Petar Ivanović
Petar Ivanović (Foto: Savo Prelević)

Novi ministar poljoprivrede Budimir Mugoša, kao i njegov prethodnik Petar Ivanović, ne želi da odgovori ko je pušio o trošku države. 

On je “Vijestima” saopštio da u resoru na čijem je odnedavno čelu nemaju vremena da se bave tim pitanjem.

“Imajući u vidu da u Ministarstvu postoji prostora za zloupotrebe milionskih razmjera, a da nas ima samo troje koji to treba da iskontrolišmo, uz obiman tekući rad odredili smo prioritete - kao što su koncesije na šume  i šljunak, vode, Abu Dabi fond, zapošljavanje, izrada agrobudžeta za narednu godinu i zakona o poljoprivrednom zemljištu. Nijesmo u mogućnosti ispratiti sve probleme i propuste u ovom Ministarstvu. Ako nam obaveze i vrijeme dopuste, pozabavićemo se i ovim slučajem, iako se desio 28. marta 2014.”, naveo je Mugoša u odgovoru “Vijestima”, “u nadi da ćete razumjeti našu poziciju”.

Izvjesno je, međutim, da odgovor na pitanje u vezi sa cigarilosima ne bi oduzeo dragocjeno vrijeme Mugoši, jer je u Ministarstvu poljoprivrede javna tajna ko je pušio o trošku države. 

Budimir Mugoša
Budimir Mugoša(Foto: Savo Prelević)

Mugoša je saopštio da je “ljudski i profesionalno saglasan da treba utvrditi činjenično stanje” ko je zloupotrijebio platnu karticu Ministarstva za kupovinu 10 kutija cigarilosa, za ukupno 48 eura.

 Bivši ministar poljoprivrede i aktuelni potpredsjednik Vlade Petar Ivanović više od godinu odbija da odgovori  “Vijestima” ko je potrošio državne pare u privatne svrhe, uprkos brojnim zahtjevima upućenim u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama.

“Vijesti” od tada svakog četvrtka objavljuju tekst pod naslovom “Ko je pušio o trošku države?”, želeći da ukažu   na ćutanje Ministarstva i kršenje Zakona.  

Glavni inspektor za budžet Milovan Vujović ranije je utvrdio da je “ovlašćeno lice” vratilo pare u budžet dan nakon kupovine cigarilosa.