Kolašin: Bez drva u dvorištima i sušenja veša na terasama

Komunalni policajci u Kolašinu obavještavaju sugrađane da ne ostavljaju nered u zgradama i ispred kuća
6708 pregleda 9 komentar(a)
Drva ubuduće u podrumima, Foto: Dragana Šćepanović
Drva ubuduće u podrumima, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinska komunalna policija pokušaće, aktivnostima u skladu sa Odlukom o komunalnom uređenju garada, da stane na kraj nemaru stanara poedinih stambenih zgrada, ali i porodičnih kuća, u Kolašinu.

Tako su komunalni policajci, ovih dana, pisano i usmeno, obavještavali sugrađane da je zabranjeno ostavljanje stvari u hodnicima i na stepeništima zgrada, sušenje rublja na tersama i balkonima… Takođe, Komunalna policija će, od sada, voditi i računa o načinu na koji se drva za ogrjev ostavljaju u dvorištima.

„Nije nam cilj kažnjavanje, već prije svega podizanje svijesti sugrađana o važnosti urednosti u dvorištima i zajedničkom prostoru u tim objektima. Svedoci smo nemara stanara u značajnom broju zgrada, što ostavlja ružan utisak ukupno o našem gradu. Jedna od aktivnosti je kontrola na koji način se skladiše drva za ogrijev. Insistiraćemo da se, isključivo, ostavljaju u podrumskim prostorijama ili, ako za to nema uslova, onda na mjestu u dvorištu gdje odredi skupština etažnih vlasnika, ali da budu ureno složena i uredno pokrivena”, objašnjava načelnik Komunalne policije Marko Matović.

On kaže da će sličnim aktivnostima komunalni policajci uticati i na izgled dvorišta porodičnih kuća, prije svega kada je riječ o košenju trave i uklanjanju otpada iz dvorišta.

Do sada su, tvrdi Matović, imali mnogo teškoća, jer neki od tih stambenih objekata imaju po više vlasnika, pa je teško ostvariti komunikaciju sa njima.

„Bilo je slučajeva da jedan od vlasnika kaže da će pokositi samo dio dvorišta, koji je u njegovom vlasništvu. Do nekih vlasnika je teško doći, pa su dvorišta mnogih kuća neuredna i neodržavana. Naložili smo, takođe, i uklanjanje iz dvorišta građevinskog otpada, havarisanih vozila, starog namještaja… Razgovaraćemo sa svim vlasnicima kuća i stanarima zgrada, ukoliko pisana obavještenja ne daju rezultate. Svakako, prije prekršajnih naloga, pokušaćemo da riješimo problem bez kažnjavanja“, kaže Matović.

Bonus video: