Kolašinski hoteli spremni za doček Nove: Tri dana u „Bjanki” 420 eura

U hotelu “Lipka” prema riječima direktorice Mateje Puljiz, tri noćenja na bazi polupansiona, sa gala večerom koštaće 300 eura po osobi
495 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Bjanka, Foto: Arhiva Vijesti
Hotel Bjanka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.11.2011. 19:38h

U gotovo svim hotelima i privatnim pansionima u Kolašinu ubzano se spremaju za početak zimske turističke sezone, prve rezervacije već su napravljene, a broj onih koji najavljuju zimovanje na Bjelasici, kako tvrde turistički radnici, ohrabruje.

Iako sezona zvanično počinje sredinom decembra, u hotelima prve velike grupe gostiju očekuju za novogodišnje praznike. Cijene dočeka Nove godine i boravka tokom nekoliko dana praznika variraju od hotele do hotela. Za one kojima je luksuz prioritet i ove godine u hotelima sa pet zvjezdica „Bjanka“ i „Lipka“ spremaju, kako kažu, vrhunsku uslugu i povod.

Oni koji se odluče da tri praznična dana provedu, na primjer, u hotelu ”Bjanka” platiće 420 eura.

“U to su uračunata tri noćenja sa gala večerom. Naše goste će tokom novogodišnje noći zbavljati velike estradne zvijeze iz regiona. U pripremi su i povoljni „zimski paketi“ sa izuzetno povoljnim cijenama”, kazali su u službi prodaje tog hotela.

Po običaju od ranijih godina, menadžment tog hotela se i ove godine odlučio da plati gostovanje zvijezda “Granda”, pa će gosti “Bjanke”, prve minute Nove godine dočekati uz pjesmu Darka Lazića, Milice Todorović i Aca Pejovića.

Za one sa drugačijim muzičkim ukusom pjevaće hrvatska zvijezda Toni Cetinski, a u tom hotelu gostovaće tokom novogodišnjih praznika i “Kreativ bend”. Koliko je novca izdvojeno da bi se „zvijezde iz regiona“ dovele u Kolašin, za sada je tajna.

Hotel “Bjanka” je prije desetak dana zatvoren zbog, kako kažu u menadžmentu tog preduzeća, detaljnih priprema za predstojeću turističku zimu. Otvaranje se očekuje 15. decembra.

U Lipki domaći bendovi

U hotelu “Lipka” cijene su nešto niže. Kako je kazala direktorica Mateja Puljiz, tri noćenja na bazi polupansiona, sa gala večerom koštaće 300 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi.

“U tu cijenu je uključen zabavni program za odrasle i animatorski programi za djecu. Naše goste tokom novogodišnje noći zabavljaće domaći bendovi. Što se tiče cijena tokom zimske sezone, ona je od 41 euro po danu za jednu osobu za dvokrevetnu sobu”, kazala je Puljiz.

Za doček Nove godine spremaju se i u kolašinskim kafićima i diskotekama. Iz lokalne uprave su najavili, kako su kazali, „kulturne i zabavane manifestacije, kojima će početi kolašinska turistička zima“.

Za sada se ne može preciznije saznati o kojim manifestacijama je riječ, pa ili lokalna vlast sugrađanima i gostima sprema veliko iznenađenje ili program kulturnih dešavanja, koja bi trebalo goste da zadrže u gradu, još nije ni osmišljen, što je vjerovatnije, s obzirom na finasijski kolaps kolašinske Opštine.

„Jelka” rasprodata

Niže cijene su u „skromnijim“ kolašinskim hotelima.

U hotelu „Čile“ kažu da još nema rezervacija, ali da ih ovih dana očekuju. Vlasnik Predrag Bulatović kaže da su cijene iste kao i prethodnih nekoliko godina.

“Polupansion po osobi za jedan dan u dvokrevetnoj sobi koštaće 45, a u trokrevetnoj 40 eura.

Cijene u „studio“ apartmanima za 2+1 osobu su 100 eura za noć, u apartmanima sa đakuzijem 120, a u onima za 3 do 5 osoba 150 eura. U našem hotelu neće biti organizovanog dočeka Nove godine”, rekao je Bulatović.

U vili „Jelka“, koja je od ove godine registrovana kao privatni smještaj, prebrinuli su brigu oko punjenja kapaciteta.

Već juče su svi smještajni kapaciteti tog objekta bili rasprodati za praznične dane. Jedan od razloga je i vrlo popularna cijena od 10 eura po osobi za noć.

Bonus video: