Kompanija "Čelebić" u Donjim Kokotima gradi distributivni centar

Skladištiće najrazličitije tipove roba, a imaće i četiri komore sa različitim temperaturnim režimima
472 pregleda 9 komentar(a)
Čelebić Distributivni centar
Čelebić Distributivni centar
Ažurirano: 13.02.2016. 13:46h

Kompanija “Čelebić” će ove godine početi izgradnju distributivno-logističkog centra u Donjim Kokotima, u koji će uložiti osam miliona eura.

Distributivni centar će, kako je odgovoreno “Vijestima” iz te kompanije, zauzimati površinu od oko 20.000 metara kvadratnih i imaće kapacitet od oko 25.000 paletnih mjesta.

Rukovodilac marketing i PR sektora kompanije Maja Krstajić-Radoman je kazala da je objekat distributivno-logističkog centra "Čelebić", projektovan tako da zadovolji najsavremenije bezbjednosno-tehničke i tehnološke zahtjeve prihvata, skladištenja, otpreme, kao i odgovarajućeg tretmana uskladištenih roba.

"U tom smislu, budući objekat nudi mogućnost odgovarajućeg skladištenja najrazličitijih tipova roba: od paletirane robe u regalima u 'ambijentalnom' režimu, preko skladišta vangabaritnih tereta, sve do skladištenja robe u kontrolisanim uslovima u četiri komore sa različitim temperaturnim režimima", saopštila je Krstajić-Radoman.

U sklopu objekta su, kako je navela, obezbijeđeni i potrebni prateći sadržaji za zaposlene u distributivno-logističkom centru, a dio objekta je opredijeljen za prateću administraciju sa zasebnim ulazom i kancelarijskim prostorima.

"Imajući u vidu mogućnosti i kapacitete, distributivno-logistički centar "Čelebić" će predstavljati jedan od najznačajnijih objekata ovog tipa u Crnoj Gori, a u prilog tome govore brojke: površina od oko 20.000 kvadrata i kapacitet od oko 25.000 paletnih mjesta", kazala je Krstajić-Radoman.

Ističući da je riječ o investiciji kompanije "Čelebić", Krstajić-Radoman je navela da su u fazi projektovanja, kompletiranja neophodne dokumentacije i zatvaranja finansijske konstrukcije.

"Radovi na izgradnji će početi ove godine kada zaokružimo sve prethodno pomenute preduslove. Vrijednost investicije je osam miliona eura", navela je Krstajić-Radoman.

Cilj je izmještanje industrijskih objekata dalje od centra

Krstajić-Radoman je kazala da je namjera kompanije da pomenutim projektom nastavi razvoj koncepta industrijske zone „Čelebić“ u Donjoj Gorici, koji bi podrazumijevao izmještanje industrijskih, proizvodnih i skladišnih objekata na periferiju.

Time bi se, kako je navela, ostvarili višestruki benefiti, kao što su otvaranje novih radnih mjesta i smanjeni troškovi sa aspekta infrastrukturne opremljenosti.

"Samo izmještanje industrije na periferiju poboljšava kvalitet života u gradu, infrastruturna organizacija je na zavidnom nivou i značajno utiče na efikasnost proizvodnje i distribucije, a da ne remeti i nije dio saobraćaja u samom gradu. Važan je i ekološki aspekat koji podrazumijeva smanjenu emisiju štetnih gasova", navela je Krstajić-Radoman.

Bonus video: