Komunalno preduzeće Žabljak: Vodu neće dobiti dok dug ne plate

Tvrde da, bez obzira na prodaju, rekonstrukciju ili izgradnju novog hotela, neće dozvoliti priključenje dok se dug ne izmiri
198 pregleda 1 komentar(a)
Žabljak, hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 09.09.2016. 19:54h

Iz žabljačkog Komunalnog preduzeća obavijestili su juče potencijalnog kupca hotela Durmitor, da je taj objekat isključen sa vodovodne mreže 2013. godine zbog duga od 256.000 eura.

Saopštili su da, bez obzira na prodaju, rekonstrukciju ili izgradnju novog objekta, neće dozvoliti priključenje dok se dug ne izmiri.

Tvrde da su bivšeg stečajnog upravnika u Ski-centru Durmitor Čeda Gospića i aktuelnu upraviteljku Snežanu Jović, obavještavali o dugu...

“Ski-centar Durmitor, kao Akcionarsko društvo, dijeli se na Ski-centar u kome se ubrzo uvodi stečaj i Nju ski-centar kome je, između ostalog, pripao ovaj hotel. 2003. godine imovina koja je pripala Nju ski-centru rješenjem Uprave za nekretnine, prelazi u vlasništvo direktora Radovana Grbovića. Shodno tome, mi smo račune fakturisali njemu, a iz medija saznajemo za brojne sporove sa manjinskim akcionarima Ski- centra u stečaju. Februara 2008. godine, Apelacioni sud odlučuje da se preduzeće Nju ski-centar Durmitor briše iz Centralnog registra... Tada smo pokušali preko imovine naplatiti dug od 98.000 eura, ali smo obaviješteni da nema imovine, a u Upravi za nekretnine poništen je upis iz 2003. Uprkos svemu, hotel nastavlja da radi, a naši računi od 2009. fakturišu se i uredno dostavljaju Ski- centru Durmitor u stečaju, koji je nosilac prava svojine. Svaki račun je uredno prihvaćen i potpisan, ali nikad od stečajne uprave nijesmo dobili bilo kakvih prigovora ili zahtjeva za prestanak pružanja usluga. Početkom 2011. godine, prilikom posjete Žabljaku tadašnji premijer Igor Lukšićkazao je da su se stvorili uslovi da ta imovina pripadne preduzeću u stečaju i kazao da potraživanja treba prijaviti, što smo uradili na iznos od 184.000 eura. Tadašnji stečajni upravnik Čedo Gospić kazao je našem direktoru da će dugovi biti isplaćeni prilikom prodaje uspinjače Savin kuk, što nije učinjeno, a sva naredna obavještenja bila su da će se dug izmiriti prodajom hotela Durmitor, koji je radio do kraja avgusta 2013. kada je ukupan dug iznosio 256.000 eura”, piše u saopštenju zaposlenih u Komunalnom preduzeću.

U Komunalnom je zaposleno je 47 osoba. Zbog kašnjenja šest zarada, početkom godine odlučili su se na štrajk upozorenja i fokusirali na naplatu dugova kroz mjere isključenja, što je rezultiralo značajnim smanjenjem broja zaostalih zarada.

Bonus video: