Konatar: Za majke u Crnoj Gori mora biti novca

"Ako ima volje, nađe se i način, sredstva se mogu odmah obezbijediti tako što će Vlada dodatnu taksu od 0,05 eura po litru goriva, koju plaćaju svi građani i kojom se treba prihodovati 9 miliona eura, umjesto na plaćanje svojih grešaka usmjeriti za plaćanje predloženih naknada za zaposlene majke sa troje i više djece"
15 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.03.2015. 10:56h

Vlada mora obezbijediti novac i podržati predlog da zaposlene majke sa troje i više djece dobiju doživotnu novčanu naknadu. U Građanskom pokretu URA podržavamo Predlog dopuna Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, i smatramo neophodnim da naša država obezbijedi novac kojim bi zaposlene majke sa troje i više djece dobile doživotnu novčanu naknadu, saopštio je član Koordinacionog odbora za socijalnu politiku GP URA Miloš Konatar.

Kako je dodao, umjesto da Vlada nađe način da obezbijedi novac za socijalnu zaštitu građana, po ko zna koji put se čuje obrazloženje da novca u budžetu nema kada su interesi građana u pitanju.

"Ali zato novca ne fali kada treba kupiti nove i luksuzne službene automobile ili finansirati često nepotrebna i skupa službena putovanja. Država ne pokazuje solidarnost sa svojim građanima, onda kada treba pokazati poštovanje prema zaposlenim majkama sa troje i više djece, ali zato je Vlada spremna da pokaže solidarnost sa tajkunima i sumnjivim poslovnim partnerima koji su napravili poreski dug od preko 500 miliona eura", naveo je Konatar.

Vlada, prema njegovom mišljenju, treba da naplati poreski dug, drastično smanji broj službenih vozila, kao i broj službenih putovanja, i na taj način obezbjedi nedostajuća sredstva i za zaposlene majke sa troje i više djece i ostale građane kojima je neophodna kvalitetna socijalna zaštita.

U Crnoj Gori vlast, kako je naveo Konatar, mora pokazati solidarnost i konačno početi da radi u interesu građana.

"Ako ima volje, nađe se i način, sredstva se mogu odmah obezbijediti tako što će Vlada dodatnu taksu od 0,05 eura po litru goriva, koju plaćaju svi građani i kojom se treba prihodovati 9 miliona eura, umjesto na plaćanje svojih grešaka usmjeriti za plaćanje predloženih naknada za zaposlene majke sa troje i više djece. Uostalom, to je i iznos nedostajućih sredstava kojima bi se finansirale predložene naknade".

Konatar je najavio da će Građanski pokret URA u narednom periodu izaći sa predlogom sveobuhvatne i kvalitetne socijalne zaštite građana Crne Gore.

"Moramo voditi računa i o pomoći nezaposlenim majkama i izmjenama zakonske regulative sprečiti diskriminaciju prilikom njihovog zapošljavanja, država mora konkretnim mjerama pomoći roditelje i porodice. Crna Gora mora biti solidarna, pravna i pravedna država koja će brinuti o onima kojima je pomoć potrebna. Konačno moramo početi da ulažemo u život svih građana u Crnoj Gori, a ne samo malog broja privilegovanih", zaključio je Konatar.

Bonus video: