Konj tri dana leži na Starom aerodromu: Niko da pomogne!

"Objavite ovu bruku države, niko od nadležnih da pomogne životinji", piše u poruci čitaoca "Vijesti"
387 pregleda 47 komentar(a)
konj, Stari aerodrom, Foto: Čitalac "Vijesti"
konj, Stari aerodrom, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 20.04.2017. 18:36h

Više čitalaca obratilo se "Vijestima" s molbom da se pomogne konju koji, kako kažu, već tri dana leži na Starom aerodromu kod terena FSCG.

Konj je, kako navode čitaoci, u ranama i nalazi se u jako lošem stanju.

"Objavite ovu bruku države, niko od nadležnih da pomogne životinji", piše u poruci čitaoca "Vijesti".

I po grupama na društvenoj mreži Facebook građani reaguju zbog ovog slučaja, a neki se trude da nađu smještaj za konja.

Ovo nije prvi put da bolesne ili povrijeđene životinje, uglavnom konji, budu ostavljeni po više dana na periferiji Podgorice, bez reagovanja nadležnih službi.

NVO Prijatelji životinja Podgorica: Glavni grad nema kapaciteta ni znanja da brine o napuštenim životinjama

NVO Prijatelji životinja Podgorica mole sve ljude ukoliko imaju mehanizaciju za utovar i prevoz da se jave kako bi se pomoglo konju.

"Na fejsbuk sranici Podgorički vremeplov danas se pojavila fotografija konja koji, kako kažu već danima leži povrijeđen na Starom aerodromu. Saznajemo da se javio i čovjek koji je spreman da ga njeguje, ali ga treba prebaciti do tamo. Odmah po saznanju za ovaj događaj krenuli smo da zovemo razne službe Glavnog grada, ali po ko zna koji put, opet bezuspješno. Izuzev Biroa za saradnju sa građanima, niko drugi nije pokazao zainteresovanost da pomogne. U Čistoći kažu da nemaju mehanizaciju da utovare konja, a pomogli bi. Na brojeve državne veterinarske ambulante i Veterinarske komore se ne javlja niko. Zvali smi i kabinet gradonačelnika, ali tamo su nam rekli da oni ne znaju ko je nadležan za ovakve slučajeve. Zamislite, oni ne znaju! A ko treba da zna?!", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da glavni grad države koja teži evroatlanskim integracijama nije u mogućnosti da skloni povrijeđenu životinju sa javne površine i da je prebaci do čovjeka koji će joj pokloniti pažnju i sve ostalo, sve ono što nadležni gradski organi ne mogu, jer oni ne znaju.

"Molimo sve humane ljude, ukoliko imaju mehanizaciju za utovar i prevoz ove životinje, neka se jave, kako bi se pomoglo ovoj životinji, kad već ima nade da preživi i da se ne muči na livadi. Ovo nije prvi slučaj da se u istom naselju povrijeđeni konj muči na ulici, a da niko nije nadležan da pomogne. Do kada ovako? Glavni grad Podgorica definitivno nema kapaciteta ni znanja da brine o napuštenim životinjama, to i sami priznaju. Sve to se dešava u 21. vijeku. Tužno, žalosno, jadno...", navodi se u saopštenju.

Bonus video: