Konjević: Provjerava se imovina nekoliko policijskih službenika

"nepodnošenje imovinskog kartona ili u njemu ne navođenje tačnih podataka predstavlja težu povredu službene dužnosti policijskog službenika"
155 pregleda 27 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2014. 07:32h

Unutrašnja kontrola Uprave policije detaljno provjerava nekoliko imovinskih kartona službenika policije, kazao je ministar policije Raško Konjević.

On je dodao da se provjere rade u nekoliko slučajeva i da će, po završenim provjerama, javnost biti obaviještena o ishodu.

Direktorat za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova dobio je više od 400 imovinskih kartona policijskih službenika koji su, u skladu sa Pravilnikom o imovinskom kartonu imali obavezu prijavljivanja imovine.

Taj Pravilnik propisuje vođenje evidencije imovine visokih policijskih službenika.

"U Kodeksu policijske etike (član 11) propisana obaveza policijskog službenika za kojeg se vodi evidencija imovine da, u skladu sa zakonom, podnese imovinski karton i u njemu navede tačne podatke, a članom 106 stav 1 tačka 4 Zakona o unutrašnjim poslovima, kao teža povreda službene dužnosti propisano je ponašanje u službi ili van službe suprotno Kodeksu policijske etike.

Dakle, nepodnošenje imovinskog kartona ili u njemu ne navođenje tačnih podataka predstavlja težu povredu službene dužnosti policijskog službenika koja povlači njegovu disciplinsku odgovornost", pojašnjeno je ranije iz MUP-a.

Bonus video: