Konkurs za esej: Sport i fizička aktivnost u izolaciji izazvanoj koronavirusom

Pobjednik konkursa dobiće laptop, dok drugoplasirani i trećeplasirani dobiti po 200, odnosno 100 eura
1169 pregleda 1 komentar(a)
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, Crnogorski olimpijski komitet i Crnogorska sportska akademija, raspisali su međunarodni nagradni konkurs za najbolji esej na temu „Sport i fizička aktivnost u izolaciji izazvanoj korona virusom“.

Kako su naveli, konkurs je otvoren do 22.aprila, a namijenjen je svim studentima i nastavnicim, sportiste, sportske trenere i medijske stručnjake, kao i ostalu stručnu javnost, koja želi da unaprijedi sport i fizičku aktivnost u vrijeme izolacije.

Pobjednik konkursa dobiće laptop, dok drugoplasirani i trećeplasirani dobiti po 200, odnosno 100 eura. Nagrađeni eseji biće objavljeni u naučnom časopisu "Journal of Anthropology of Sport and Physical Education", dok će autori dobiti jednogodišnje članstvo u NU "Crnogorska sportska akademija".

“Takmičenje ima za cilj da otvori široku debatu u vrijeme izolacije na temu uticaja savremenih okolnosti na sport kao fenomen današnjice u svijetu, fizičku aktivnost, i zdravlje iz svih dostupnih perspektiva kao što su, prije svega, takmičarska, te sociološka, psihološka, pedagoška, ekonomska, zdravstvena, politička, medijska, turistička i sva druga pitanja koja mogu unaprijesiti navedenu oblast u kriznim vremenima, te da upozna sve potencijalne čitaoce sa neizvjesnošću u svakodnevnom životu sa kojom smo se iznenada susreli i sa kojom se moramo izboriti u bliskoj budućnosti”, saopštili su organizatori.

Svi koji žele da učestvuju na konkursu radove mogu poslati na mejl adresu fakultetzasportnk@ucg.ac.me, a uslovi konkursa objavljeni su na sajtu Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: