Konzularno odjeljenje Ambasade SAD od četvrtka u novoj zgradi

Proširenje Konzularnog odjeljenja će omogućiti Ambasadi pružanje većeg obima usluga građanima, uključujući i potpunu obradu zahtjeva za neuseljeničke vize, saopšteno je iz Ambasade
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2011. 18:52h

Američki ambasador u Crnoj Gori Sju Kej Braun otvoriće u četvrtak novu zgradu Konzularnog odjeljenja Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Ambasada SAD u Podgorici počela je građevinske radove rekonstrukcije i proširenja prostornih kapaciteta Ambasade u februaru prošle godine, s ciljem poboljšanja uslova za ispunjenje svoje misije u Crnoj Gori i obezbjeđenja boljih usluga crnogorskim građanima”, saopšteno je iz Ambasade.

Dodaje se da će proširenje Konzularnog odjeljenja omogućiti Ambasadi pružanje većeg obima konzularnih usluga građanima, uključujući i potpunu obradu zahtjeva za neuseljeničke vize.

“Ovaj projekat je dio posvećenosti američke Vlade unapređenju razmjene i komunikacije građana SAD”, kaže se u saopštenju.

Ambasador će zgradu konzularnog odjeljenja otvoriti sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom i direktorom Kancelarije za izgradnju američkih diplomatskih misija Džejom Hiksom, a svečanosti će, kako je najavljeno, prisustvovati predstavnici crnogorskih vlasti i diplomatskog kora.

Bonus video: