Kotlica: Pripadam DPS od kad je formirana, dolazim da odbranim Bukovicu

"Ovdje se okupljaju ljudi, građani, mještani, da odbrane svoju rijeku jedinu koju imaju da prolazi kroz naša sela"
11880 pregleda 36 komentar(a)
Sa današnjeg okupljanja, Foto: Printscreen
Sa današnjeg okupljanja, Foto: Printscreen
Ažurirano: 05.06.2019. 12:46h

Bukovičani koji brane svoju rijeku od stavljanja u cijevi ponovili su jutros da ispred mašina nijesu stali politički, za što ih optužuju, već srcem.

Nikola Kotlica u video obraćanju javnosti objašnjava da je član Demokratske partije socijalista (DPS) od prvog dana osnivanja te partije, ali da će zasigurno odbraniti rijeku, uprkos podmetanjima da su na mjestu na kom je planirana izgradnja mini hidroelektrane politički skupovi.

"Dvadeset i više dana od kad se okupljamo ovdje na Bukovici da bi spasili nju i njenu ljepotu, ali nam poturaju da se ovdje okupljamo politički. To nije tačno. Ovdje se okupljaju ljudi, građani, mještani, da odbrane svoju rijeku jedinu koju imaju da prolazi kroz naša sela. Ja pripadam Demokratskoj partiji socijalista od kad je formirana, ta partija i dolazim ovdje, ne politički, nego kao građanin da odbranim Bukovicu. Ne branimo Bukovicu samo mi mještani koji gravitiraju rijeci. Bukovicu brani većina građana iz svih gradova Crne Gore", kazao je on.

Bivši odbornik DPS u Opštini Šavnik Gojko Ćirović kazao je da je nastariji član DPS u toj opštini i da će za tu partiju biti dok god je na vlasti ali da protest za Bukovicu nema veze sa tim ko kojoj partiji pripada.

Prije dvadesetak dana, na mjestu na kom čuvari rijeke stražare, firma "Hydra MNE" započela je pripremne radove na gradnji mini hidroelektrana "Bukovica 1" i "Bukovica 2".

Koncesiju na vode Bukovice dobili su na 27 godina.

Vlasnici te kompanije su Milovan Maksimović, brat od ujaka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i Jovan Gordijan.

Izvršni direktor je Boban Garović.

Bonus video: