Kovačević: Predlog dobar, novca u budžetu nema

Kovačević je podsjetila da je ovogodišnji budžet usvojen prije tri mjeseca i da novca u budžetu za tu namjernu nema, navodeći da i u Fondu postoji deficit
11 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Jelena Jovanović
Zorica Kovačević, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 23.03.2015. 20:10h

Predlog da zaposlene majke sa troje i više djece imaju pravo na doživotnu novčanu naknadu je dobar, ali u ovogodišnjem budžetu nema novca za tu namjenu, saopštila je ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević.

Zakonodavni odbor jednoglasno je danas ocijenio da je Predlog dopuna Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim je predviđeno da zaposlene majke sa troje i više djece imaju pravo na doživotnu novčanu naknadu, u skladu sa Ustavom.

Kovačević je podsjetila da je ovogodišnji budžet usvojen prije tri mjeseca i da novca u budžetu za tu namjernu nema, navodeći da i u Fondu postoji deficit.

"Ne samo za penzije, već i za socijalna davanja. Ideja je dobra, ali moramo voditi računa na koji način se može realizovati", saopštila je Kovačević Televiziji Crne Gore.

Ona navela da je danas razgovarala sa ministrom finansija Radojem Žugićem i direktorom Penzijsko invadskog osiguranja Dušanom Perovićem o poboljšanju materijalnog položaja penzionera sa njihovim predstavnicima.

"Saglasni smo da se tokom 2015. penzije moraju biti redovne", saopštila je Kovačević i najavila pomoć za penzionere sa najnižim primanjima.

Bonus video: