Krive mu "Vijesti" ako pukne sezona

“Vijesti kao da namjerno rade protiv Žabljaka, da i ovo malo gostiju što imamo - ne dođe. Njihov rat sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF) direktno pogađa turističku privredu Žabljaka"
88 pregleda 22 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.12.2015. 20:59h

Predsjednik Udruženja žabljačkih hotelijera Živko Taušanović saopštio je da “Vijesti” rade protiv tog turističkog centra.

Njemu je zasmetao tekst objavljen u ponedjeljak “sa naslovom koji para oči”.

“Vijesti kao da namjerno rade protiv Žabljaka, da i ovo malo gostiju što imamo - ne dođe. Njihov rat sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF) direktno pogađa turističku privredu Žabljaka. IRF je mogao ranije da uradi posao, pa da takva priča ne bude u novinama”, kazao je on na sastanku kod predsjednika Opštine Veselina Vukićevića, kome su prisustvovali izvršni direktor DOO Turistički centar “Durmitor“ Miloš Popović, vlasnici hotela “Javor“ i “Pavlović“, Mile Stijepović i Niko Pavlović i novinari.

Sastanak je održan zbog teksta koji su “Vijesti” objavile u ponedjeljak, u kojem je navedeno da se korpe uspinjače Savin kuk nalaze na livadi i da je očito da se kasni sa pripremom sezone...

Taušanović nije precizirao kakav to rat “Vijesti” vode sa IRF-om, u čijem vlasništvu je skijalište Savin kuk.

Popović je juče kazao da su korpe montirane dan kasnije.

Stijepović je, međutim, rekao da saradnja IRF-a i žabljačkih hotelijera nije na dobrom nivou:

“Utisak je da Fond nema komunikaciju ni sa lokalnom upravom, niti ovdašnjom turističkom organizacijom. Zatvoreni ste, nijeste saživjeli sa sredinom. Ponašate se kao strano tijelo, a tako loše stvari daleko se čuju, dalje nego dobre. Novinarima ponudite nešto afirmativno. Poput cijena, koje podižete umjesto da su niže”.

Vukićević je rekao da je uvjeren da IRF ima najbolje namjere i da nema namjeru da se bavi uređivačkom politikom novina:

“Ali, mediji svojim pisanjima daju težinu. U komkretnom slučaju, krajnji rezultat je prilično negativan”.

Prisutni su preporučili Popoviću da još jednom preispita odluku da cijene ski-pasa budu veće nego lani, uprkos tome što će ponuda, u najboljem slučaju, biti ista.

Početak sezone 26. decembra, ako bude dovoljno snijega

Popović je juče ozvaničio početak sezone skijanja za 26. decembar, kada će skijašima na raspolaganju biti 3,8 kilometara staza povezanih sa uspinjačom Savin kuk i četiri ski-lifta.

Sve to pod uslovom ako padne snijeg.

Kazao je da je malo vjerovatno da će raditi uspinjača Savin kuk II, jer je, kako je pojasnio, tenderska procedura dugo trajala.

Popović je rekao da ih je omeo i snijeg, onemogućivši da dopreme materijal koji je trebalo ugraditi.

Kao novinu u ponudi, naveo je stazu za hodanje na krpljama od skijališta do Crnog jezera i stazu za nordijsko skijanje na prostoru oko skijališta.

Bonus video: