Krivična prijava zbog ranjavanja ptice

Iz NP Skadarsko jezero apeluju na građane da se suzdrže od nezakonitih aktivnosti koje na bilo koji način mogu ugroziti životinjski svijet tog nacionalnog parka
4072 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2019. 12:02h

Zaposleni u Nacionalnom parku Skadarsko jezero sinoć su sa članovima Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) na poziv Pogranične policije izašli na teren u rejonu Podhuma, gdje su pronašli povrijeđenu ženku poljske eje koju su odmah transportovali do veterinarske stanice u Podgorici.

Veterinari su ustanovili povrede zbog kojih je ptica morala biti eutanazirana. Iz Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore je saopšteno da će u vezi sa ovim slučajem NPCG podnijeti krivičnu prijavu nadležnom organu.

CZIP
Snimak sa pregleda kod veterinara(Foto: CZIP)

NP Skadarsko jezero je, kako podsjećaju, zaštićeno prirodno područje prepoznato po bogatstvu ptičjeg svijeta, te apeluju na sve građane da se suzdrže od nezakonitih aktivnosti koje na bilo koji način mogu ugroziti životinjski svijet tog nacionalnog parka.

"Jutrošnje snimanje je pokazalo dvije baline i veliku povredu kičme zbog koje je ova jedinka, kod nas na zimovanju, morala biti eutanazirana. Podhum se nalazi u samoj blizini rezervata Pančeva oka i odgovornost je svih nas očuvati ovaj lokalitet od krivolova", saopštili su iz CZIP-a.

Bonus video: