Kupačica pliva u gomili smeća

Za “Kupačicu” su ranije bili zainteresovani građani Žabljaka i Pljevalja, koji su željeli da skulpturu vide u svom gradu
143 pregleda 13 komentar(a)
Kupačica, Foto: Luka Zeković
Kupačica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2014. 20:30h

Skulptura “Kupačica”, koja se nekada nalazila u parku preko puta Skupštine, danas leži u krugu preduzeća “Putevi”, zatrpana smećem.

Zaštićeno umjetničko djelo braće Svetozara i Svetomira Radovića okruženo je gomilom šljunka, guma, stiropora i ostalog otpada, iako su mnogi zainteresovani da vide “Kupačicu” u svom gradu.

Zamjenica stečajnog upravnika "Puteva" Violeta Klikovac tvrdi da zemljište na kojem se nalazi “Kupačica” nije njihovo, već da pripada “Čistoći”.

“Zbog toga treba njih da pozvete i pitate zbog čega je u takvom stanju", kazala je Klikovac “Vijestima”.

Umjetničko djelo braće Radović ranije su tražili Žabljačani i Pljevljaci, a i na Zabjelu bi rado našli mjesto za njene obline

Portparolka “Čistoće” Senada Mulešković nije odgovorila na pitanja "Vijesti" o stanju u kojem se umjetničko djelo nalazi, već je prebacila lopticu u tuđe dvorište.

"Skulptura 'Kupačica' se ne nalazi na zemljištu ovog društva", kratko je odgovorila Mulešković. Za “Kupačicu” su ranije bili zainteresovani građani Žabljaka i Pljevalja, koji su željeli da skulpturu vide u svom gradu.

Tokom 2011. godine, iz NVO "Breznica" iz Pljevalja su tvrdili da su Pljevljaci zainteresovani da se "Kupačici" dive u svom gradu, bojeći se da je ne ugrabe Žabljačani.

“Pošto smo mi prvi koji su javno zatražili 'Kupačicu' prije ostalih, smatramo da zaslužujemo da bude kod nas, jer pouzdano znamo da će Žabljak i neke druge sjeverne opštine zatražiti ovo umjetničko djelo", rekao je tada izvršni direktor „Breznice“ Milorad Mitrović.

Osnivač NVO “Republika Zabjelo” Zoran Bojović istakao je da su i dalje zainteresovani za "Kupačicu", ali da rješenja još nema, jer je u toku postupak autorizacije tog umjetničkog djela.

Bonus video: