Lakićević Đuranović negirala da je plagijator

“Dala je svoje viđenje situacije i jake argumente, koji obesmišljavaju čitavu ovu situaciju”, tvrdi Velimirović
6607 pregleda 23 komentar(a)
Lakićević Đuranović, Foto: Ucg.ac.me
Lakićević Đuranović, Foto: Ucg.ac.me
Ažurirano: 30.08.2019. 08:10h

Vanredna profesorica Pravnog fakulteta Bojana Lakićević Đuranović saslušana je juče u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu u vezi sa krivičnom prijavom Centra za građansko obrazovanje (CGO) za plagijat.

Ta nevladina organizacija prijavila je Lakićević Đurnović zbog sumnje da je kao svoj naučni uradak objavila specijalistički rad svog bivšeg studenta.

Njen advokat Goran Velimirović kazao je juče “Vijestima” da je bio na saslušanju sa klijenticom, te da je ona iznijela odbranu, u kojoj je negirala djelo koje joj se stavlja na teret.

“Dala je svoje viđenje situacije i jake argumente, koji obesmišljavaju čitavu ovu situaciju”, tvrdi Velimirović.

Profesorica je, navodno, doslovno prepisala rad studenta Đorđija Drinčića, kojem je na specijalističkim studijama bila mentor i objavila ga kao svoj naučni članak u beogradskom stručnom časopisu “Pravni život”.

Drinčić je ranije potvrdio “Vijestima” da je njegov specijalistički rad, ali sa potpisom vanredne profesorice, objavljen u beogradskom časopisu.

I na Univerzitetu Crne Gore se vodi proces u vezi s Lakićević-Đuranović, a Komisija Pravnog fakulteta treba da utvrdi da li je prekršila akademski integritet i nalaz dostavi Senatu UCG-a...

“Komisija je dužna da sprovede postupak u roku od 30 radnih dana. Postupak je hitan i sprovodi se uz dužno poštovanje prava svih učesnika, a saznanja i informacije prikupljene u toku postupka smatraju se povjerljivim do njegovog okončanja”, navodi se u ranijem saopštenju.

Uredništvo časopisa “Pravni život” nikada nije odgovorilo na pitanja “Vijesti” da li je Lakićević-Đuranović autor ili koautor objavljenog rada i šta će preduzeti ukoliko se dokaže da ga je plagirala.

“Pravni život” je časopis za pravnu teoriju i praksu, a izlazi od 1952. godine.

Bonus video: