Lekić: Neću prisustvovati akademiji, jer govor drži Vujanović

"Potpredsjednik Demokratske partije socijalista, zahvaljujući izbornoj krađi danas obavlja dužnost predsjednika Crne Gore", rekao je Lekić
15 komentar(a)
Miodrag Lekić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2013. 15:59h

Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić saopštio je da neće prisustvovati svečanoj akademiji ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, na kojoj će govor održati crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

"Neću prisustvovati akademiji na kojoj će, kako javljaju zvanični mediji, održati govor potpredsjednik Demokratske partije socijalista, koji zahvaljujući izbornoj krađi danas obavlja dužnost predsjednika Crne Gore", naveo je Lekić u izjavi.

On je poručio da na to nema pravo zbog odnosa prema građanima koji su mu ukazali povjerenje. “Na to nemam pravo ni zbog crnogorskih poslanika koji su se većinski, dakle i zvaničnim glasanjem u crnogorskom parlamentu 31. maja ove godine, izjasnili da su predsjednički izbori bili pokradeni”.

"Konačno, bio bih javno neodgovoran kada bih, i to u svetom hramu, slušao govor čovjeka koji očigledno izvršava dobijeni zadatak svog šefa u novoj fazi planiranih manipulacija prema crkvama i građanima u Crnoj Gori", kazao je Lekić.

On je naveo da će sjutra biti sa građanima prilikom, kako je rekao, visokog hrišćanskog i ekumenskog događaja osvještanja velikog hrama.

Bonus video: