Ljekari danilovgradskog Doma zdravlja tamošnje penzionere edukuju o očuvanju zdravlja

Na istu temu dr Jovanović održaće predavanje 24. oktobra u prostorijama Dnevnog centra u Spužu
1191 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg predavanja, Foto: Dom zdravlja DG
Sa današnjeg predavanja, Foto: Dom zdravlja DG

Izabrani ljekar za odrasle iz danilovgradskog Doma zdravlja "Dimitrije Dika Marenić", Miloš Jovanović, objašnjavao je tamošnjim penzionerima koje su najčešće respiratorne infekcije i kako ih spriječiti.

Predavanje održano u prostorijama Centra sa socijalni rad u Danilovgradu dio je Memoranduma o saradnji između Fonda PIO Crne Gore, Doma zdravlja i Udruženja penzionera Danilovgrad.

Na istu temu dr Jovanović održaće predavanje 24. oktobra u prostorijama Dnevnog centra u Spužu.

Iz danilovgradskog Doma zdravlja kazali su "Vijestima" da je do sada održano 25 predavanja sa temama iz oblasti medicine koje najčešće pogađaju i interesuju tu populaciju.

"Predavanja su praćena i preventivnim pregledima, mjerenjem nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska i dijeljenjem propagandnog materija - flajera i brošura", kazao je direktor te zdravstvene ustanove dr Dejan Mandić.

On je istakao da Fond PIO i direktor te ustanove, Duško Perović, koji je potpisnik memoranduma, finansijski pomaže realizaciju svih dogovorenih, ali i drugih aktivnosti čiji je cilj unapređenje pružanja zdravstvene zaštite penzionerima iz Danilovgrada.

Kazao je i da su penzioneri masovno zainteresovani za predavanja, ali i da im je Fond PIO pomogao prilikom kupovine patronažnog vozila:

"Koje će značajno unaprijediti zdravstvenu zaštitu i usluge u kući pacijenta. Udruženje penzionera Danilovgrad, predsjednik Nikola Čagorović i članovi Komisije za zdravstvenu zaštitu tog Udruženja aktivno učestvuju u svim tim aktivnostima. Značajnu podršku pruža nam Centar za socijalni rad Danilovgrad, na celu sa direktoricom Majom Luketić, koji nam obezbjeđuju prostor i tehničku logistiku", rekao je Manidć.

Bonus video: