Ljut što njegov pas nije najljepši, Aco Novović nasrnuo na sudiju

U organizacionom odboru izložbe nezvanično je saopšteno da razmatraju da slična ponašanja učesnika ubuduće suspenduju
873 pregleda 29 komentar(a)
Aco Novović, izložba pasa, Podgorica, CAC, CACIB, Foto: Luka Zeković
Aco Novović, izložba pasa, Podgorica, CAC, CACIB, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.06.2012. 06:48h

Osim što su, prvi put u Crnoj Gori, u subotu u istom danu održane međunarodna i nacionalna izložba pasa (CACIB i CAC), takmičenje u Tološkoj šumi će ostati upamćeno po incidentu koji se dogodio tokom izbora najljepšeg psa izložbe.

Izložba pasa u Podgorici: Najljepši staford i akita >>>

Kada su sudije u poslijepodnevnim satima u centralnom ringu birale najbolje od najboljih, ljut što njegov pas nije ušao u uži izbor, Podgoričanin Aco Novović nasrnuo je na jednog od njih.

Okupljeni izlagači nastojali su da smire situaciju, a Novović se nedugo zatim udaljio sa mjesta održavanja izložbe.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", on se, međutim, po završetku izložbe, vratio u Tološku šumu, gdje je stigao sa prijateljem i opremljen metalnim šipkama.

Incident je, kako su kazali u organizaciji izložbe, prijavljen policiji, koja je sačinila zapisnik. "Vijestima" je u organizacionom odboru izložbe nezvanično rečeno da razmatraju da slična ponašanja učesnika ubuduće suspenduju na pet godina, odnosno na godinu, s im što bi za učešće na izložbi, takmičar trebalo da u naredne četiri godine plati po 500 eura.

Umjesto u šumi, divlji ljubimci žive u šest rezervata širom Crne Gore >>>

Iživljavanje nad životinjama: U bloku 6 uhvaćen vuk >>>

Aco Novović koji je na izložbi pasa u subotu nasrnuo na sudiju javnosti je poznat kao vlasnik vukova, koje drži u dvorištu kuće u Tološima. Sredinom jula prošle godine, na YouTube mreži je objavljen video na kojem je prikazano hvatanje vuka u podgoričkom naselju Blok 6, na kojem je bio i Novović.

Bonus video: