Logopedica dobila otkaz zbog politike?

Suprug logopedice Lidije Raosavljević tvrdi da je otpuštena, “jer se izjašnjavaju kao Srbi”
7714 pregleda 32 komentar(a)
“Rješenjem o otkazu ignorisan Zakon o radu”: Nikola Raosavljević, Foto: Privatna arhiva
“Rješenjem o otkazu ignorisan Zakon o radu”: Nikola Raosavljević, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Crne Gore Bijelo Polje, doktor Nikola Raosavljević, optužio je direktoricu Doma zdravlja Majdu Dobardžić da je njegovoj supruzi Lidiji Raosavljević, nakon dugogodišnjeg mobinga i poslije pet godina kontinuiranog rada na mjestu logopeda u Centru za djecu sa posebnim potrebama, dala otkaz “samo zato što je u pitanju njegova supruga i zato što se izjašnjavaju kao Srbi”.

“Poslije dugogodišnjeg mobinga i mahanja otkazom moja supruga je dobila otkaz, iako je jedna od najzaslužnijih što je Centar podignut na nivo regionalne prepoznatljivosti. Stotine mališana će biti uskraćeno za neophodnu pomoć i Ustavom zagaranovana prava”, kazao je Raosavljević.

Direktorica Doma zdravlja Majda Dobardžić, međutim, tvrdi da je sve urađeno po zakonu. Ona je pozvala novinarku da prvog radnog dana dođe u Dom zdravlja i da se u to uvjeri detaljnim upoznavanjem sa dokumentacijom. Dobardžićeva je kazala da je “zgrožena tvdnjom da to ima veze sa tim što je neko „srpkinja“. Istakla je da nikada nije bilo mobinga, niti bilo kakve političke pozadine, da radi samo onako kako zakon nalaže i da je svima poznata po tome.

Raosavljević je kazao da je rješenjem o otkazu ignorisan Zakon o radu, navodeći da je posebno ogorčen što je najavljeno otvaranje regionalnog Centra za autizam u Domu zdravlja Bijelo Polje za 2019. godinu.

Raosavljevićeva je jedini logoped u Bijelom Polju sa sertifikatom za ADI-R-rana dijagnostika autizma sprovedena uz pomoć intervjua sa roditeljima i sa preporukom balkanskog referentnog centra za poremećaje govora i jezika - Instituta za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora “Đorđe Kostić” iz Beograda.

Tamo se volonterski obučavala godinu dana sa ciljem da se vrati u svoj grad i prenese znanje i iskustvo djeci sa posebnim potrebama.

Bonus video: