Marković: Ministarstvo da pripremi plan objavljivanja nastavno-obrazovnih sadržaja putem medija

"Cilj je održavanje kontinuiteta obrazovnog programa u mogućoj mjeri", napisao je Marković na Tviteru.
20525 pregleda 17 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 14.03.2020. 11:48h

Premijer Crne Gore, Duško Marković kazao je da je zatražio da Ministarstvo prosvete pripremi plan objavljivanja nastavno-obrazovnih sadržaja putem štampe, elektronskih medija i drugih kanala komunikacije za vrijeme trajanja obustave nastave.

"Odluka o obustavi nastave donijeta je u interesu očuvanja zdravlja učenika i zaposlenih u prosvjeti, njihovih porodica i svih građana. Želimo da naši učenici i u ovoj situaciji budu usmjereni na nastavak školovanja. Zato sam zatražio da Ministarstvo prosvete pripremi plan objavljivanja nastavno-obrazovnih sadržaja putem štampe, elektronskih medija i drugih kanala komunikacije za vrijeme trajanja obustave nastave", napisao je Marković na Tviteru.

Premijer je rekao da će pozvati medije da u partnerstvu sa Vladom olakšaju prenošenje nastavnih sadržaja i učine ih dostupnim.

"Ovo nije zamjena za redovnu nastavu, niti će biti predmet ocjenjivanja po povratku u školske klupe. Cilj je održavanje kontinuiteta obrazovnog programa u mogućoj mjeri", napisao je Marković na Tviteru.

Škole, vrtići i fakulteti, biće od ponedjeljka na period od najmanje 15 dana zatvoreni.

Bonus video: