Marovići grade zgradu na imanju Miljana Miljanića

Nezvanične informacije govore da je kuća najprije cijenjena 1,5 miliona eura, ali da je na kraju prodata za 1,2 miliona
808 pregleda 46 komentar(a)
Đorđina Marović, Sveto Marović, Foto: Savo Prelević
Đorđina Marović, Sveto Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2012. 18:44h

Supruga potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, Đorđina-Đina Marović dobila je građevinsku dozvolu od opštinskog Sekretarijata za prostorno planiranja za gradnju stambene zgrade u naselju Babin Do, na mjestu porodične kuće, koju je prethodno kupila od proslavljenog fudbalskog selektora Miljana Miljanića.

Marović je, kako saznajemo, u maju kupila kuću od 207 kvadrata, koju je prije više od dvije decenije izgradio Miljanić u tada mirnom budvanskom naselju iznad Jadranske magistrale.

Porodica Miljanić je poslije njegove smrti u januaru ove godine, odlučila da proda vrijednu nekretninu u Budvi, u kojoj su godinama ljetovali, za nepoznatu svotu novca. Nezvanične informacije govore da je kuća najprije cijenjena 1,5 miliona eura, ali da je na kraju prodata za 1,2 miliona. Navodno je cifru od 500.000 eura Marović odmah isplatila, dok je za ostatak porodica Miljanić dobila dva stana u Budvi.

Kuća, koja je bila okružena borovima i mediteranskim rastinjem i voćnjakom, nalazi se na placu od ukupne površine 800 kvadrata, piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine.

Građevinska operativa je u proteklih sedam dana potpuno srušila nekašanju Miljanićevu kuću, te iskopala temelje za gradnju buduće petospratnice, a postavljen je i građevinski kran. Na desetine građevinskih radnika, koji su svakodnevno angažovani na gradilištu, trebalo bi da počnu izlivanje temelja i postvaljanje čvrste građevinske podloge, jer je riječ o strmom rastresitom terenu, budući da se naselje nalazi u podnožju brda Spas.

Marović je uredno dobila svu neophodnu građevinsku dokumentaciju na osnovu DUP-a „Babin Do“, nakon što je prethodno i zaključila ugovor oko izmirivanja komunalija za gradnju stambene zgrade.

Ovo je i prvi izlet gospođe Marović u građevinske vode, jer se tim biznisom do sada bavio njen sin Miloš Marović, koji je u Budvi i izgradio zgradu nedaleko od Mediteranskog sportskog centra u kojoj porodica Marović i živi.

Inače, supruga potpredsjednika DPS-a osim placa u Babinom Dolu, na kome je započeta izgradnja, kako se navodi u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, vlasnica je i poslovnog prostora od 36 kvadrata na prizemlju i stambenog prostora od 22 kvadrata na prvom spratu zgrade u Starom gradu.

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Jugoslavije, selektor reprezentacije, te trener Crvene zvezde, Miljan Miljanić zenit karijere postigao je u Real Madridu, sa kojim je osvojio duplu krunu i tako postao prvi stranac u Španiji kome je to pošlo za rukom. On je osim kuće u Budvi, imao i stan u Beogradu.

Bonus video: