Mićunović počeo da ruši Zeta film

Njegova kompanija se priprema za kondo hotele u centru Budve
584 pregleda 36 komentar(a)
Branislav Mićunović, Foto: Zoran Đurić
Branislav Mićunović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.10.2018. 05:55h

Budvanska kompanija Zeta film, biznismena Branislava Brana Mićunovića počela je sa rušenjem istoimene zgrade nadomak Staroga grada, na mjestu gdje će se graditi deset spratova kondo hotela sa pet zvjezdica.

Mićunović je još u decembru 2016. godine od Ministarstva održivog razvoja dobio građevinsku dozvolu.

Građevinska dozvola ističe u decembru, a radnici su prije nekoliko dana počeli da uklanjaju krov i bravariju, nakon što su iseljeni svi poslovni prostori i diskoteka “Budva”.

Zabrana gradnje za ekskluzivnu i prvu zonu na teritoriji Budve, koja obuhvata prostor gdje se nalazi zgrada Zeta filma, istekla je juče, pa građevinske mašine mogu intenzivno da počnu rušenje jednospratnice.

Građevinskom dozvolom koju je potpisao ministar održivog razvoja Pavle Radulović dozvoljena je gradnja kondo hotela - spratnosti dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin i deset spratova bruto građevinske površine 15.123,32 kvadrata. Mićunovićeva firma, prema najavama, u gradnju planira da uloži 16 miliona eura.

Mićunović je prije mjesec prodao zemljišni kompleks od 6.000 kvadrata u Reževićima podgoričkoj kompaniji „Savana commercial retail“.

Predugovor je zaključen u avgustu pred notarom u Budvi, a zablježba neposredne izvršenosti notarskog zapisa prošle sedmice upisana je u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Riječ je zemlji na pjeni od mora kojom je Mićunović garantovao Opštini Budva da će u roku od pet godina vratiti 794.000 eura, koliko su obračunate komunalije za gradnju budućeg hotela na mjestu zgrade Zeta filma.

Opština Budva upisala je u januaru prošle godine hipoteku na zemljišni kompkes, nakon što je Mićunović odmah uplatio prvu ratu od 160.000 eura na ime komunalija.

Nikšićanin je nastavio uredno da izmiruje obaveze, pa je uoči Nove godine uplatio i drugu ratu od 129.753,18 eura i kamatu u iznosu od 32.434,17 eura.

Nova prodaja nekretnina u vlasništvu Mićunovića nastavila se neposredno pred početak gradnje kondo hotela.

On je i krajem prošle godine prodao zemljišni kompleks sa dvije nedovršene zgrade na lokalitetu Mirište, nedaleko od Svetog Stefana.

Nikšićanin je prije toga prodao i plac od 2.000 kvadrata na Savinom kuku na Žabljaku.

Bonus video: