Mihailo: SPC lomi mošti Svetog Vasilija Ostroškog i dijeli ih po svijetu

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo čestitao je praznik, kako je kazao, maloj i slavnoj Crnoj Gori koja će uskoro postati članica Evropske unije
706 pregleda 109 komentar(a)
mitropolit Mihailo, Foto: Screenshot (YouTube)
mitropolit Mihailo, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.01.2018. 18:24h

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve badnjak su naložili ispred Dvora kralja Nikole.

Badnjake je osveštao mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Badnjake su na Dvorskom trgu, kako prenosi Cetinjski list, tradicionalno naložili predstavnici porodica Martinović i Borilović iz Bajica. U njihovo ime obratio se Nikola Martinović.

"Slaveći noć Hristovog rođenja donosimo badnjak crnogorski da se na njemu ogrije i obasja sva Crna Gora, da nas izmiri sa Bogom, ljudima i samima sobom. Uz poruke mira i ljubavi nosimo i podjsećanje da za nas u Crnoj Gori nema ništa rezervno, nemamo rezervnu državu, rezervnu crkvu niti himnu, nemamo rezervnog jezika našeg ni zastave pod kojm se svi klanjamo. Crnogrci u pamet se, ne manjka ni fariseja ni judinih srebrenjaka, ali čekaćemo i dočekaćemo dan kad će jedan badnjak okupiti sve Crnogorce", poručio je Martinović.

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo čestitao je praznik, kako je kazao, maloj i slavnoj Crnoj Gori koja će uskoro postati članica Evropske unije. On je uputio i molbu vjernicima da sačuvaju svoje svetinje.

"Prije svega sad je Srpska pravoslavna crkva počela da lomi mošti Svetog Vasilija Ostroškog i da ga dijeli po Srbiji i Argentini. Molim vas povedite o tome računa, da vidimo kako ćemo sačuvati naše svetinje. Ovo su ipak istine i nećemo dozvoliti da nam se svetitelji lome na ovaj način i da se dijele po svijetu. Država Crna Gora još se nije okrenula nama da je ona naše mjesto i da se mi molimo našim svetiteljima , a oni da se mole našim svetiteljima da unište Crnu Goru i Crnogorce. Crnogorci hvala vam i neka vam je sve sa srećom", poručio je mitropolit Mihailo.

Bonus video: