Milošević: Mašine je ranije trebalo izvesti na teren

Pomoćnik ministra za civilnu bezbjednost i vanredne situacije Zoran Begović potvrdio je za "Vijesti" da u toku sniježnog haosa nije bio u Crnoj Gori
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2012. 18:22h

Ministar poljoprivrede Tarzan Milošević kazao je televiziji Vijesti da je mašine ranije trebalo izvesti na teren i upozorava da iz posljedica nevremena trebamo izvući pouke.

Time je Milošević priznao da je u akcijama spasavanja ljudi i probijanja puteva usljed nevremena nije baš sve bilo kako treba.

Prilikom posjete Nikšiću u petak i sam je bio zaglavljen u automobilu.

Nikšić: Ministar u snijegu

"Kad su već najavljene ovakve elementarne nepogode, mi znamo koje su to kritične tačke i mehanizacija je trebala ranije da bude tu. Ovo je pokazalo da je potrebno mnogo više mehanizacije na održavanju putne infrastrukture u Crnoj Gori nego što je trenutno imamo", kazao je Milošević i dodao da je na ljudima koji vode Sektor za vanredne situacije da naprave analizu.

Begović "službeno" odsutan

Pomoćnik ministra za civilnu bezbjednost i vanredne situacije Zoran Begović potvrdio je za "Vijesti" da u petak nije bio u Crnoj Gori, ali da je, kaže, bio službeno odsutan.

"Pored svog poštovanja prema vašim novinama, moram reći da su vam to vrlo glupa pitanja. Nijesam bio privatno, već službeno odsutan i ne znam što je to važno", nervozno je odgovorio Begović.

On je potvrdio da u petak nije bilo struje u Operativno-komunikacionom centru, ali da to nije omelo komunikaciju sa građanima.

"Takođe i to je besmisleno pitanje jer struje nije bilo u pola Podgorice. Nije to smetalo da primomo mnogo poziva i da kako treba obavimo svoj posao", kazao je Begović, potvrđujući da u Centru nema ni agregata.

Prema njegovim riječima razlog za to je aktuelno opremanje prostorija u koje su se tek uselili.

"Nikad više neću odgovarati na vaša pozive i odgovarati na slična pitanja, jer je to maltretiranje", kazao je Begović i prekinuo telefonski razgovor.

Galerija

Bonus video: