Ministar Brajović: Milošević da se bavi svojim sektorom

Prema njegovim riječima, u pojedinim slučajevima su lokalne uprave mislile da će moći same da se izbore sa problemima koje su imale
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2012. 13:33h

Odluka da zbog nevremena ne bude proglašeno vanredno stanje može se svakog trenutka promijeniti, kazao je ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, navodeći da je sektor za vanredne situacije reagovao onog trenutka kada je procijenio da je vrijeme za to.

Brajović je, upitan na osnovu kojih parametara se proglašava vanredno stanje i koliko je Crna Gora bila daleko od toga prije nekoliko dana, rekao da odluku o proglašenju vanrednog stanja donosi Skupština, a da Savjet za odbranu i bezbjednost može takođe da preporuči Skupštini uvođenje vanrednog stanja.

"Na Koordinacionom timu za vanredne situacije razgovarali smo i o toj mogućnosti, zaključili smo da sve ekipe budu na terenu, juče su i moje kolege ministri bili na sjeveru Crne Gore, i donijeli odluku da zasad to još ne radimo. U svakom slučaju, to je odluka koja, naravno, može da se izmjeni iz časa u čas", kazao je on novinarima.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće da je u sektoru za vanredne situacije u petak došlo do propusta, pa da se činilo da se kasno krenulo u pomoć ljudima, Brajović je kazao da se "krenulo kad su zaključili da treba da se krene".

Svako svoj posao

Prema njegovim riječima, u pojedinim slučajevima su lokalne uprave mislile da će moći same da se izbore sa problemima koje su imale.

Brajović je, komentarišući izjavu ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzana Miloševića da je Ministarstvo unutrašnjih poslova krivac što nije zatvorilo magistralne puteve, zbog vremenskih neprilika, rekao da on nije neko ko je spreman da kritikuje ponašanje svojih kolega i njihove izjave.

"Mislim da svaki moj kolega treba da se bavi poslom za koji je zadužen i nadam se da u tom poslu ima mnogo više informacija nego u nekim drugim stvarima koje se komentarišu", rekao je on.

Brajović je kazao da se tačno zna šta je nadležnost glavnog državnog inspektora za puteve i direkcije za saobraćaj, koja u saglasnosti sa nadležnim službama donosi odluku o prekidu saobraćaja.

"Zna se tačno ko održava puteve, ali zaista se ne bih bavio tom izjavom. Najbolje je da svako radi svoj posao najodogovornije što može", poručio je Brajović.

Galerija

Bonus video: