Ministarstvo prosvjete podržalo građansku inicijativu: Podrška kritičkom razmišljanju i inventivnosti

Tokom akcije u četvrtak, u dvorištu škole će biti napravljeno malo ostrvo cvijeća od guma. Iz organizacije navode da građani koji žele da podrže akciju, sa sobom mogu da donesu alat i sadnice muškatle, vrbene ili salvije
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2016. 19:47h

U dvorištu Osnovne škole "Marko Miljanov" u podgoričkom naselju Konik, u četvrtak, sa početkom u 16 sati biće organizovana akcija sađenja cvijeća u okviru Inicijative “Svi cvjetovi”.

"Inicijativu 'Svi cvjetovi' pokrenuli su građani i civilni sektor, a podržalo Ministarstvo prosvjete u cilju razvoja potencijala djece i mladih, njihovog kritičkog razmišljanja, inventivnosti i svestranosti, kao i izgradnje svijesti o pripadnosti zajednici i značaju uključivanja u akcije društvenog karaktera", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Akcija je uslijedila kao podrška djeci, sadašnjim i bivšim učenicima škole na Koniku, koji su nedavno na svoju inicijativu poželjeli da urede školsko dvorište.

Oni su prije dvadesetak dana, bez podrške škole, očistili smeće iz dvorišta te obrazovne institucije. Nakon toga su pojačali boju na sportskim terenima, te pomagali domaru da pokosi travu oko škole i na kraju od paleta, guma, stare daske... napravili klupe i planirali da naprave i drugi parkovski mobilijar za školsko dvorište.

Prve klupe i sto koje su napravili završili su u kontejnerima nedaleko od škole. Direktorica škole, Zlatija Jukić, obrazložila je to nastojanjem škole da “obezbijedi bezbjedan boravak djece”, te da "mobilijar", koji je zatekla u školskom dvorištu, prema njenim riječima, nikako nije.

Tokom akcije u četvrtak, u dvorištu škole će biti napravljeno malo ostrvo cvijeća od guma. Iz organizacije navode da građani koji žele da podrže akciju, sa sobom mogu da donesu alat i sadnice muškatle, vrbene ili salvije.

Galerija

Bonus video: