Ministre, odakle perje?

Ministar Ivanović nije odgovorio da li je za potrebe performansa koji je izveo neki dan stradala neka živina ili je perje, pak, izvučeno iz jastuka ili jakne
94 pregleda 55 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2014. 18:04h

Dan nakon što je u Vladi, zahvaljujući ministru poljoprivrede Petru Ivanoviću letjelo perje, on nije objasnio da li je za potrebe performansa, koji je izveo pokušavajući da demantuje podatke Monstata o broju zaposlenih u ovoj djelatnosti koje su „Vijesti” prenijele, stradala neka živina, ili je pak perje izvučeno iz jastuka ili jakne.

"Vijesti" su nakon performansa pitale Ivanovića da li je perje koje je upotrijebio na konferenciji za novinare 6. februara bile organskog ili vještačkog porijekla. Upitan je da li je perje uzeo iz nekog jastuka ili jakne ili je neka životinja morala da položi svoj život kako bi mu omogućila da održi performans.

Ivanović je perjem reagovao na podatak Monstata, koji su „Vijesti” prenijele, da je u decembru 2013. godine u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu radilo 2.492 radnika što je za 113 manje nego godinu ranije

Ministar poljoprivrede nije odgovorio ni na pitanje da li je perje pregledala fitosanitarna ili veterinarska inspekcija, prije nego što je njime izložio posjetioce konferencije za novinare, s obzirom na donedavnu opasnost od ptičjeg gripa.

Ivanović je perjem reagovao na podatak Monstata, koji su „Vijesti” prenijele, da je u decembru 2013. godine u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu radilo 2.492 radnika što je za 113 manje nego godinu ranije. Ministar se krajem 2013. hvalio da je u poljoprivredi za godinu, u prvoj godini svog mandata u tom resoru, zaposleno 1.080 radnika više. Na njegov podatak se pozivao i premijer Milo Đukanović.

TV Vijesti, Ana Popivoda

Ministar poljoprivrede, tokom konferencije, govorio je o podacima „Vijesti”, iako se oni nalaze u zvaničnom izvještaju Monstata objavljenom na njihovom sajtu.

Subotom radi zbog uvećane dnevnice za 150 odsto?

Ministar Ivanović konferencije za novinare često organizuje subotom, kada je za državne institucije neradni dan. Upitan je da li ih tada organizuje kako bi mu dnevnica bila uvećana za 150 odsto. I to je ostalo bez odgovora, kao i pitanje ko je u vladinoj pres sali, nakon performansa, sakupio prosuto perje i da li je za taj posao bio plaćen iz državne kase ili iz Ivanovićevog džepa.

Nije odgovorio da li je provjerio ima li alergičnih na perje u vladinoj pres sali

“Vijesti” su Ivanovića pitale da li je prije performansa provjerio da li je neko u vladinoj pres sali alergičan na perje, kako ne bi ugrozio njegovo/njeno zdravlje.

On do zaključenja ovog broja “Vijesti” nije odgovorio ni na to pitanje.

Alergije su reakcije organizma kod osoba s lošijim imunološkim sistemom i oslabljenim, odnosno oštećenim sluznicama, respiratornim i probavnim traktom.

Alergeni mogu biti različiti, a najčešće se javljaju kućna prašina i grinje, životinjska dlaka i perje, polen, trava, korov...

Ivanović je u četvrtak u vladinom pres centru nekoliko puta iz kese, koju je držao na govornici, rukom vadio i prosipao perje, vjerovatno aludirajući na metaforu da je novinarski tekst prosipanje perja na vjetru, a reagovanje skupljanje tog perja.

PROČITAJTE JOŠ:

Monstat: Bilo je 266 radnika više >>>

"Vijesti": Demantovali smo period koji je ministar pominjao >>>

Galerija

Bonus video: