Mještani nezadovoljni razgovorom sa Stijepovićem: Najavljuju proteste 14. aprila

Predstavnici vlasnika objekata u neformalnim naseljima, su zahtjevali da se legalizacija i otkup zemljišta vrši u skladu sa mogućnostima mještana
50 pregleda 0 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.04.2018. 17:20h

Predstavnici Glavnog grada i Ministarstva održivog razvoja i turizma su nakon razgovora sa predstavnicima podgoričkih naselja, pristali su da od Ministarstva rada i socijalnog staranja zatraže da izrade socijalne kartone za vlasnike bespravnih objekata.

Na sastanku, kojem su osim predstavnika vlasnika nelegalnih objekata prisustvovali gradonačelnik Slavoljub Stijepović i generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović, a koji je organizovan na zahtjev predstavnika vlasnika nelegalnih objekata, nisu prihvaćeni drugi zahtjevi vlasnika.

Predstavnici vlasnika objekata u neformalnim naseljima, su zahtjevali da se legalizacija i otkup zemljišta vrši u skladu sa mogućnostima mještana, dok su predstavnici naselja, među kojima su Konik, Masline, Tološi, Zagorič, tražili da se umanji naknada.

Oni su tražili i da se produži rok za legalizaciju za šest mjeseci.

Prihvaćena je samo izrada socijalnih kartona, ali predstavnici nisu zadovoljni dogovorenim.

"Rekli su da će uraditi socijalni karton, ali ne garantuju da će pomoći tim socijalnim slučajevima da plate zelmju, šta su onda uradili? Nama preostaje ista borba, ulica i nema plaćanja", kazao je jedan od predstavnika vlasnika Radovan Jeremić.

Tvrde da žele da platem ali da za to nemaju mogućnosti.

Stoga će mještani organizovati protest ispred Skupštine Crne Gore 14. aprila, dan uoči predsjedničkih izbora.

Bonus video: