Mobilna kancelarija MUP od ponedjeljka u Petrovcu

Kako je saopšteno iz MUP-a, zbog povećanog obima zahtjeva za usluge građanima, turistima i privrednicima tokom ljetnje turističke sezone, taj resor će organizovati upravne dane za građane na teritoriji mjesnih zajednica Petrovac i Buljarica
564 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Petrovac, Foto: Vuk Lajović

Mobilna kancelarija Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) – budvanske filijale za građanska stanja i lične isprave, biće otvorena od ponedjeljka u krugu Policijske stanice u Petrovcu i biće dostupna građanima do 17. jula.

Kako je saopšteno iz MUP-a, zbog povećanog obima zahtjeva za usluge građanima, turistima i privrednicima tokom ljetnje turističke sezone, taj resor će organizovati upravne dane za građane na teritoriji mjesnih zajednica Petrovac i Buljarica.

"Mobilna kancelarija omogućiće građanima, poslodavcima i predstavnicima turističke privrede da podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara, kao i zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca", pojašnjava se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da će, za vrijeme upravnih dana, koji će trajati do 17. jula, mobilna kancelarija usluge pružati svakog radnog dana od devet do 14 sati.

Oni su podsjetili da je od 20. maja do 20. jula, u područnim jedinicima i filijalama u opštinama na primorju uvedeno desetočasovno radno vrijeme, odnosno da službenici MUP-a rade od sedam do 17 sati, a usluge građanima, turistima i privrednicima pružaju od osam do 16 sati.

Kako dodaju, u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica, od 13. maja uvedeno je produženo radno vrijeme, od sedam do 19 sati, dok se usluge građanima pružaju od osam do 18 sati svakog radnog dana.

“Uvođenjem upravnih dana, kao i dužeg rada sa građanima u Podgorici i opštinama na primorju, MUP nastavlja da unapređuje kvalitet i efikasnost pružanja usluga građanima u skladu sa standardima Evropske unije u oblasti javne uprave”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: