Montenegro Cruising: Posjedujemo svu neophodnu dokumentaciju

"Firma smo koja ima najveće kapacitete za prevoz putnika na moru u Crnoj Gori"
492 pregleda 0 komentar(a)
Brod "Vesna", Foto: Montenegro Cruising
Brod "Vesna", Foto: Montenegro Cruising
Ažurirano: 20.08.2017. 11:45h

Povodom teksta "Komunalno na čudan način gazduje pristaništem Pine: Opšta pravila ne važe za sve" objavljenom 18.avgusta u "Vijestima" reagovala je budvanska kompanija Montenegro Cruising.

Reagovanje su potpisali ovlašćeni zastupnici te firme Nenad i Božidar Vujičić.

"Poštovani gospodine Lukoviću, kao dopisnik uglednog dnevnog lista Vijesti, dana 18.08.2017. godine na cijeloj strani broj 30 objavili ste članak pod nazivom "Komunalno na čudan način gazduje pristaništem Tivat - opšta pravila ne važe za sve". U tekstu ste stali u zaštitu interesa jednog prevoznika putnika na moru koji koristi pristanište Pine, a firmi Montenegro Cruising ste nanijeli ogromnu matetijalnu štetu i narušili ugled koji smo sticali mukotrpno u kontinuitetu 40 zadnjih godina baveći se prevozom putnika na moru. To ste postigli vašom tvrdnjom da prodajemo karte za vožnju brodom pored reklamne table i pri tome ne izdajemo fiskalne račune. Izrekli ste grubu neistinu, a da nas niste ni kontaktirali već ste vašim istrazivačkim radom došli do zaključka koji ste u članku objavili", navodi se u reagovanju Montenegro Cruisinga.

Iz te kompanije su dodali da je po anonimnoj prijavi nadležni inspektor je izvršio kontrolu na brodovima "Vesna V" i "Vesna VI" i nije našao nepravilnosti koje je Luković utvrdio i objavio.

"Vi ste zloupotribili dnevni list "Vijesti" i nas predstavili ukupnoj javnosti kao firmu koja posluje nelegalno zbog vaših ličnih interesa. Naša firma Montenegro Cruising radi u skladu sa svim propisima što potvrđuju mnogobrojni zapisnici o izvršenim inspekcijskim pregledima. Posjedujemo svu neophodnu dokumentaciju za prevoz 530 putnika brodovima "Vesna V" i "Vesna VII". Firma smo koja ima najveće kapacitete za prevoz putnika na moru u Crnoj Gori. Počeli smo sa radom prije 40 vodina malim čamcem koji je bio registrovan za prevoz šest putnika. Prije 15 godina prvi smo počeli da svakodnevno, koristeći pristanište Pine kao polaznu stanicu, vozimo turiste u razgledanje Bokokotorskog zaliva. Veliki broj zadovoljnih putnika upoznao je ljepote zaliva ploveći i na brodovima "Vesna". Predstavnici vlasti u opštini Tivat na žalost, moraju od JP Morsko dobro da zakupljuju javno dobro na svojoj teritoriji da bi mogli da organizuju pomorski saobraćaj na pristaništu Pine. Mi smo naišli na koreknu saradnju tokom svih 15 godina sa predstavnicima vlasti, redovno smo izmirivali svoje obaveze na obostrano zadovoljstvo. Prije 15 godin sa pristaništa Pine svakodnevno u obilazak zaliva turiste je vozio samo brod "Vesna", a sada, zbog velikog interesovanja turista, sa pristanista Pine u obilazak zaliva kreće nekoliko brodova i ni jednom nije uskraćena mogućnost da izvrši ukrcaj putnika, što je najbitnije i za pohvalu je ljudima koji organizuju saobraćaj na pristanistu Pine. Na kraju zahtijevamo da kao demant na vaš tekst objavite na istoj strani i na istoj površini naše saopštenje i na taj način barem jednim dijelom umanjite posljedice koje ste nesmotrenom i grubom neistinom nanijeli našoj firmi", stoji u reagovanju kompanije Montenegro Cruising.

Bonus video: