Morska voda na crnogorskim kupalištima sanitarno ispravna

0 komentar(a)
Budva, plaža, kupanje, Foto: Savo Prelević
Budva, plaža, kupanje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2018. 13:35h

Morska voda na crnogorskim kupalištima je odličnog kvalitetna i sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

To pokazaju rezultati najnovije analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 29. do 30. avgusta.

"Na 92 odsto kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 8 odsto kupališta bio K2 klase. Od ukupno 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta na njih 11, dok je na pet kupališta voda bila K2 klase. Na području opštine Bar voda je bila odličnog kvaliteta K1 na svih 12 lokacija na kojima se prati sanitarni kvalitet morske vode za kupanje i rekreaciju. U Budvi, od ukupno 27 kupališta na njih 26 voda je bila odličnog K1 kvaliteta, dok je na jednom kupalištu voda bila K2 klase. Slična situacija je bila i u opštini Tivat, gdje je od ukupno 9 lokacija, voda bila K1 na njih osma, a K2 na jednoj lokaciji. U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na jednoj lokaciji kvalitet bio klase K2. Kada je u pitanju kvalitet vode na obali Herceg Novog, analize su pokazale odličan kvalitet K1 na svim lokacijama (ukupno 21) na kojima se prati mikrobiološki kvalitet morske vode", saopštili su iz Morskog dobra.

Bonus video: