Mugoša: 22 osobe oboljele od koronavirusa

"Molim i ponovo podsjećam da treba poštovati sve propisane mjere i sve naredbe u cilju da se zaštitimo od ove bolesti", kazao je Mugoša
59972 pregleda 9 komentar(a)
Mugoša i Eraković, Foto: Vlada Crne Gore
Mugoša i Eraković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.03.2020. 23:30h

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ), dr Boban Mugoša rekao je večeras da su do ovog trenutka registrovane 22 oboljele osobe od koronavirusa u Crnoj Gori.

"Do ovog trenutka je u Crnoj Gori registrovano obolijevanje 22 osobe od COVIDA 19. Jedna osoba je danas preminula. Bris, odnosno uzorak od ove osobe je uzet jutros prije njene smrti i danas je utvrđeno da je ona preminula od Covida 19. Ovo ukazuje da se epidemija širi i pokazuje ružnije lice nego što je samo širenje a to je da od ove bolesti se umire. Zbog svega ovoga, molim i ponovo podsjećam da treba poštovati sve propisane mjere i sve naredbe u cilju da se zaštitimo od ove bolesti", kazao je Mugoša, a navodi se u zajedničkom saopštenju Kliničkog centra Crne Gore i IJZ.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Jevto Eraković izjavio je večeras da je u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj od koronavirusa i da je riječ o 65-godišnjem muškarcu Z.P. koji je sinoć poslije ponoći primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća.

Bonus video: