Muhović traži da i džamija u Petnjici bude na putnoj signalizaciji

"Ako mogu toliki silni manastiri i crkve da budu istaknuti na putnoj signalizaciji, zašto ne bi mogla i petnjička džamija", rekao je Muhović
1992 pregleda 20 komentar(a)
Džamija u Petnjici (arhiva), Foto: Zoran Đurić
Džamija u Petnjici (arhiva), Foto: Zoran Đurić

Džamija u Petnjici iz 16-og vijeka zaslužuje da ima svoje mjesto na putnoj signalizaciji na magistralnim putnim pravcima na jadranskoj magistrali, a koji prolaze kroz i pored Petnjice, Berana, Bijelog Polja i Rožaja, kazao je predsjednik OO Bošnjačke stranke Petnjica i njen visoki funkcioner Adnan Muhović.

Kako prenosi Radio Petnjica, Muhović kaže da petnjička džamija to zaslužuje iz više razloga,.

“Stavljanjem stare petnjičke džamije na putnoj signalizaciji ispravila bi se dugogodišnja nepravda prema samoj džamiji koja je i više od džamije, ali i prema bošnjačkom narodu. Time bi se pokazalo da narod bihorskog kraja ima svoju istoriju koja se vezuje za staru džamiju, te da Bošnjaci kao narod naseljavaju ove prostore od pamtivijeka, i prije nego su oni pripali u administrativnom smislu Crnoj Gori. Takođe, ova priča bi imala i turističku dimenziju i vrlo bi značajna bila za vjerski turizam i doprijenila razvoju naše opštine, kao i valorizaciji vjerske i nacionalne komponente našeg naroda u Petnjici i šire. Jer ako mogu toliki silni manastiri i crkve da budu istaknuti na putnoj signalizaciji, zašto ne bi mogla i petnjička džamija", rekao je Muhović.

Dodaje i da kada se prolazi pomenutim putnim pravcima, da se stiče utisak "da u ovom dijelu Crne Gore i Sandžaka žive isključivo pravoslavci, što, naravno nije tačno, jer je procenat bošnjačko-muslimanskog stanovništva u većini ili relativnoj većini".

Bonus video: