Nabavljaju opremu za Dječju bolnicu

Tender vrijedan oko 120.000 eura, traže kolica, bolničke krevete...
486 pregleda 0 komentar(a)
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković

Klinički centar (KC) izdvojiće oko 120.000 eura za nabavku medicinske opreme i aparata za intenzivnu jedinicu Dječje bolnice.

Medicinski namještaj trebalo bi da košta oko 10.000 eura, infuzione i špric pumpe 54.000, dok će za električne bolničke krevete za djecu i bebe da bude izdvojeno oko 25.000 eura. Od medicinskog namještaja za Dječju bolnicu potrebni su metalna anesteziološka kolica, kolica za transport pacijenata, stalak za infuziju...

Planirana je nabavka monitora, defiblatora, EKG aparata, aspiratora i inhalatora i frižidera za ljekove.

KC je prije nekoliko dana potpisao i ugovore o nabavci medicinskog potrošnog materijala za endovaskularne procedure na neurohirurgiji, vrijedne 32.500 eura. Takođe, potpisani su i ugovori za nabavku bolničkih kreveta i prateće opreme za potrebe Interne klinike. Za oko 53.000 eura kupljeni su bolnički hidraulični kreveti za bolesničke sobe, električni bolnički kreveti za poluintenzivnu njegu, pokretni stolovi za hranjenje i natkasne za bolesničke sobe.

Ove sedmice završena je i procedura nabavke definfekcionih sredstava za prostor, opremu, instrumente i pacijente i sredstava za održavanje higijene i dezinfekciju. Početkom mjeseca, KC je potpisao i tri ugovora, vrijednosti oko 57.000 eura, za nabavku medicinskog potrošnog materijala za potrebe Klinike za neurologiju.

Početkom septembra raspisan je tender za radove na nadogradnji i adaptaciji zgrade, u okviru Klinike za neurologiju, vrijedne oko pola miliona eura, a juče je za najpovoljnijeg ponuđača izabrana kompanija Eurozoks iz Danilovgrada. Tokom ovog mjeseca, završena je i procedura nabavke medicinskih igala i potpisani su ugovori vrijedni dvadesetak hiljada eura.

Ugovor o nabavci ultrazvuka, koji košta oko 35.600 eura, za potrebe Centra za abdominalnu hirurgiju potpisan je 4. oktobra.

KC je sredinom septembra raspisao i javni poziv za nabavku prehrambenih proizvoda, procijenjene vrijednosti 33.570 eura. Nabavka je juče obustavljena, jer nije bilo ispravnih ponuda. Ponuđači su, između ostalog, trebalo da dostave izjavu da su saglasni da se ugovor sporazumno raskine ako KC u narednih godinu realizuje koncesiju za Servis za hranu.

Bonus video: