Najavljen dolazak još 207 radnika angažovanih na gradnji auto-puta

"I za ove radnike će se preduzeti sve propisane mjere. Objekti u kojima će biti smješteni na trasi autoputa (Lopate 2, Uvač 4 i Pelev brijeg) ispunjavaju sve definisane uslove", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja
7243 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice Nacionalnog vijeća, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sjednice Nacionalnog vijeća, Foto: Ministarstvo zdravlja
Ažurirano: 07.03.2020. 17:59h

Zaključno sa 4. martom, pod zdravstveni nadzor, a povodom aktuelne situacije oko koronavirusa, stavljeno je 782 putnika iz Kine i 302 putnika iz Italije i Japana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

To je, kako se navodi, na osnovu informacija saopštenih od strane predstavnika Zdravstveno-sanitarne inspekcije, Ministarstva saobraćaja i Insituta za javno zdravlje (IJZ), konstatovano na sastanku Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Od ukupno 782 putnika stavljenih pod zdravstveni nadzor, bilo je 69 radnika kompanije CRBC, i to u februaru 28 radnika - inženjera i u martu 41 radnik koji su smješteni u kampu Lopate i Uvač 4.

Dolazak radnika je, kako se ističe, najavljen u skladu sa mjerama definisanim od strane IJZ.

Na sastanku je konstatovano da su svi radnici koji su došli dostavili traženu medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom stanju - potvrde o zdravstvenom statusu, i svi se osjećaju dobro

"Svi oni stavljeni su pod pojačani zdravstveno-sanitarni nadzor u za to opremljenim lokacijama-kampovima CRBC, kako je i dogovoreno. Svi su pod nadzorom medicinskog osoblja. Postoje zaštitarske službe koje kontrolišu kretanje radnika", navodi se u saopštenju ministarstva.

Najavljen je dolazak još 207 radnika u intervalima do 17. marta.

"I za ove radnike će se preduzeti sve propisane mjere. Objekti u kojima će biti smješteni na trasi autoputa (Lopate 2, Uvač 4 i Pelev brijeg) ispunjavaju sve definisane uslove (odgovaraju potrebama pooštenog zdravstveno sanitarnog nadzora)", zaključuje se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Bonus video: