Nevolje mještana kolašinskog sela Sjerogošte: Voda odnijela put, strahuju za most - Vijesti.me
APELUJU NA NADLEŽNE DA IM POMOGNU

Nevolje mještana kolašinskog sela Sjerogošte: Voda odnijela put, strahuju za most

“I u most i u put uložena su značajna sredstva. Radovi su kvalitetno urađeni, a makadamski put je bio tako dobro nasut da je bio spreman za asfaltiranje. Sada je sve to uništeno. Iako smo poslali zahtjev u lokalnu upravu, koristimo priliku da preko medija pozovemo nadležne da nam pomognu, jer mi svakako nemamo novac da ovo sami popravljamo”, kazali su mještani

Sjerogošte
Sjerogošte (Foto: Dragana Šćepanović)

Mještani kolašinskog sela Sjerogošte apelovali su na nadležne sa lokalnog i državnog nivoa da im pomognu u sanaciji štete koje je na napavilo nevrijeme minule sedmice. 

Put u tom selu  na jednom mjestu gotovo je odnio nabujali potok, a kako kažu mještani, potkopana je i stopa mosta. 

I put i most građeni su novcem Direkcije za javne  radove prije šest godina.

Zbog uništenog puta, bez prilaza  kućama sada je  destak domaćinstava u jednom zaseoku Sjerogošta, a mnogima je onemogućen prilazak imanjima.

“I u most i u put uložena su značajna sredstva. Radovi su kvalitetno urađeni, a makadamski put je bio tako dobro nasut da je bio spreman za asfaltiranje. Sada je sve to uništeno. Iako smo poslali zahtjev u lokalnu upravu, koristimo priliku da preko medija pozovemo nadležne da nam pomognu, jer mi  svakako nemamo novac da ovo sami popravljamo”,  kazali su  mještani. 

Seoska putana infrastruktura uništena je, pričaju oni,  i u selu Vranještica.

Na nekoliko mjesta voda je odnijela  po više metara puta. 

Takođe, dio puta od Bara Kraljskih do tog sela uništili su i odroni.  Zbog toga se do gornjeg dijela sela na može čak ni terenskim vozilima.

U malobrojnim,  uglavnom staračkim domaćinstvima, kažu da  bez pomoći  neće moći sanirati saobraćajnicu, jedinu vezu sa gradom.