Nevolje Nikšićana: Studenac opet blokiran šutom

Nakon intervencije Komunalne policije radnici firme “Božović ” su ipak uklonili smeće sa puta
172 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2014. 18:59h

Mještanima Studenaca, naselja koje je dva kilometra udaljeno od centra Nikšića, smeća i vode ne fali.

Juče ujutro su, po ko zna koji put, bili odsječeni od svijeta jer je radnik firme „Božović” istovario građevinski šut nasred asfalta.

Nakon intervencije Komunalne policije, radnici te firme su ipak uklonili smeće sa puta.

“Ovoga puta počinioci se nisu udostojili ni da smeće istovare uz put, već su to uradili po sredini asfalta, što je stvarno neshvatljivo. Ovo je prevršilo sve mjere i čisti je bezobrazluk”, kazao je Vlatko Kontić, koji je juče ujutro uzalud pokušavao da se pored istovarenog šuta “probije” do grada.

I njegove komšije, kao i stanovnici romskog naselja Brlja, isto su prošli kao Kontić.

Obaviještena je policija, kao i Komunalna policija, a mještani nijesu krili ogorčenje što se dugogodišnji problem nikako ne rješava .

“Ne mogu da shvatim da je neko u stanju da ovako nešto uradi i da za to ne odgovara, ali i da se nadležni ne trude da saznaju ko to svakodnevno radi. Ovaj problem imamo godinama i nikako da se jednom za sva vremena riješi, već samo reaguju kada prijavimo da nam je put blokiran”, kazao je Kontić.

On i njegove komšije se nadaju da je jučerašnja „blokada” biti dovoljan signal nadležnima da reaguju i da se ozbiljno pozabave problemom.

„Vrijeme je da svako preuzme odgovornost i počne da radi svoj posao kako bismo bar imali nesmetan prolaz do grada. Pozivamo jos jednom nadležne da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem jer ovako nešto je nedopustivo i sramota za čitav grad”, apelovao je Kontić u ime mještana Studenaca.

On je podsjetio da se na tom području nalaze izvorišta koja su zatrpana smećem, da je taj predio nekada bio poznato izletište, a sada ruglo grada koje prijeti da preraste u ekološku katastrofu.

Na zemljište koje se nalazi uz javni put koji vodi do naselja Studenca i Brlja godinama se nezakonito odlaže otpad.

Zbog ogromnih nanosa smeća, kanal za odvod vode je zapušen pa sa prvom kišom u potpunosti poplavi dio puta kojim mještani pomenutih naselja jedino mogu doći do svojih kuća, što se posljednji put desilo u januaru ove godine.

Načelnik Komunalne policije Zdravko Vlahović kazao je da su njegovi službenici sastavili zapisnik, razgovarali sa počiniocima prekršaja i da će biti preduzete sve zakonske mjere i počinioci sankcionisani. On je rekao da je problem divljih deponija u gradu evidentan, i to ne samo u pomenutom naselju, i nadležne službe pokušavaju da isti riješe.

Božović: Radnik bio nemaran, niko mu nije rekao da zagradi ljudima put

“Sa vlasnikom firme “Neckom” imamo dogovor da mu na njegovom placu dovozimo građevinski materijal koji mu je potreban da bi plac doveo u funkciju. U pitanju je nemarnost radnika, jer niko mu nije rekao da šut istovari nasred asfalta i ljudima zagradi put. Ispravićemo grešku istog trenutka i put dovesti u funkciju, a radnika za učinjenu grešku sankcionisati“, kazao je Aleksandar Božović , vlasnik firme „Božović “.

Iz „Neckoma“ su „Vijestima“ potvrdili da sa Božovićem imaju dogovor da se građevinski otpad istovara na njihovom placu, a ne na placu Opštine ili putu.

Galerija

Bonus video: