Nikić još nije uklonio beton iz korita Ribnice

Nikić je početkom jula, izbetonirao korito Ribnice od Tabačkog mosta do mosta braće Zlatičanin
85 pregleda 11 komentar(a)
Ribnica
Ribnica
Ažurirano: 08.09.2015. 05:29h

Vlasnik kompanije „Nikić” Ljubomir Nikić nije vratio korito rijeke Ribnice u prvobitno stanje, iako je inspekcija naložila 20. jula da to uradi do kraja avgusta.

Kompanija je tim rješenjem bila obavezna da betonirani dio korita Ribnice vrati u stanje kakvo je bilo prije radova, odnosno prirodno.

Vlasnik kompanije Ljubomir Nikić, juče nije odgovorao na pozive “Vijesti”, kao i na SMS poruku.

On je, kako su mediji ranije pisali, početkom jula, izbetonirao korito Ribnice od Tabačkog mosta do mosta braće Zlatičanin.

Nakon pisanja medija o tom problemu, ekološki inspektor Glavnog grada prekinuo je radove, dok je kompanija “Nikić” saopštila da će korito rijeke očistiti od betona.

Nevladina organizacija “Green home” je prikupila više od 1.000 potpisa građana Podgorice, kako bi natjerali nadležne organe da izdaju rješenje za vraćanje korita u stanje prije betoniranja, što su oni i učinili.

Nikić je to prihvatio, najavio da će ukloniti beton, ali i da će se žaliti na rješenje.

"Kako oni kažu, mi ćemo uraditi, ali ćemo se žaliti na to rješenje”, rekao je Nikić. Nekoliko dana nakon betoniranja “Vijestima” je rekao da je želio da uradi korisnu stvar sa 10.000 eura, a za koje “nije znao” kako da potroši.

On je izjavio i da je korito rijeke izbetonirao kako bi sačuvao zgradu od rušenja, ali i da nije znao šta će sa 10.000 eura.

“Nijesmo mi od volje napravili to, zato što volimo da Ribnica bude izbetonirana, nego zbog opasnosti od rušenja zgrade, jer se potkopala dva i po metra. Zgrada je popustila na ćošku prema mostu braće Zlatičanin”, kazao je Nikić nedavno “Danu”.

Kompanija “Nikić” radove u koritu Ribnice uradila je bez dozvole tvrdili su iz Glavnog grada.

Bonus video: