Nikšić: Počinje Međunarodni sajam lokalnih proizvoda

Izlagači će odvojiti dio prozvoda koji će biti dodijeljeni najugroženijim porodicama u Nikšiću
155 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Međunarodni sajam lokalnih proizvoda, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, Međunarodni sajam lokalnih proizvoda, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.12.2016. 14:41h

Danas u Nikšiću, u Sportskom centru, počinje III Međunarodni sajam lokalnih proizvoda, dvodnevna manifestacija na kojoj će svoju ponudu predstaviti preko 150 proizvođača iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije.

“Organizator se potrudio da ove godine sajam bude organizovan na visokom nivou, a i da kvalitet izlagača bude za stepenicu viši od predhodna dva. Sve je spremno za poljoprivredno-turistički hepening koji će biti i izložbenog i prodajnog karaktera”, kazao je na konferenciji za novinare Svetozar Bajović, ispred Opštine.

Učešće na sajmu je besplatno, kako za izlagače tako i za posjetioce, a sajam će raditi danas od 10 do 18 sati i sjutra od 10 do 16 časova. Izlagači će odvojiti dio prozvoda koji će biti dodijeljeni najugroženijim porodicama u Nikšiću.

Direktor Tehnopolisa Ratko Bataković je kazao da su kapaciteti sajma u potpunosti popunjeni, kao i da će ustanova na čijem je čelu biti domaćin okruglog stola na temu tradicionalni proizvodi i njihova zaštita i dječje radionice.

“U regionu ne postoji ovakav sajam, pa je ovo i najznačajniji i najveći sajam iz oblasti loklanih proizvoda i lokalnih običaja. Nikšić se sve više otvara i postaje centar ovakvih zbivanja“, kazao je Bataković.

Sanja Lješković, ispred Sportskog centra, kazala je da se uvođenjem novih sadržaja svake godine dodatno povećava kvalitet sajma, kao i da postoji ideja za stalnom postavkom štandova u Sportskom centru, gdje bi zainteresovani mogli da prezentuju i prodaju svoje proizvode.

Organizatori sajma su Opština Nikšić, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, Ministarstvo poljoprivrede i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj jugopistočne Evrope.

Bonus video: