Nikšić: Zubarima račun od 26.000 eura

Dr Olivera Radanović kaže da poslije svih nepravdi u svojoj državi osoblje sada polaže nade u čast međunarodnog suda u Strazburu
221 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Dom zdravlja, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 26.02.2014. 19:45h

Zaposlenima u nikšićkoj stomatološkoj zdravstvenoj djelatnosti kojima je rad u skladu sa refermom zdravstva prestao u februaru 2008. godine i koji se od tada tuže sa JZU Dom zdravlja stiglo je rješenje o naplati sudskih troškova od 26.000 eura.

Međutim, iako su bivšeg poslodavca tužila 54 stomatologa, sestre i tehničari, naplata troškova stigla je za njih 41.

“Poslije svih tužbi, sporova i rješenja, dolazi odgovor da na ime sudskih troškova platimo po 635 eura i to nas 41, dok je njih 13 izuzeto jer je sud utvrdio da oni nemaju, ili makar sudu nije poznat, žiro račun sa koga bi mogli da skinu novac. Nakon svih nepravednih presuda i ponižavanja profesije sud je odlučio da nas još jednom ponizi i to podjelom”, kazala je dr Olivera Radanović.

Ne prihvatajući uzimanje u zakup ponuđenih ordinacija po cijeni od 50 eura stomatolozi, sestre i tehničari 2008. dobili su otkaz i otpremnine u visini od 2.256 eura. Zbog toga su tužili Dom zdravlja.

Osnovni sud je donio presudu u njihovu korist, Viši sud tu presudu preinačio, a Vrhovni sud odbio zahtjev za reviziju i prije petnaestak dana njih 41 dobilo je rješenje o naplati sudskihtroškova.

Bonus video: