Nova podgorička vlast obećala novu opremu vatrogascima

Iz PG biroa je saopšteno da je gradonačelnik izrazio veliku zahvalnost i poštovanje pripadnicima Službe zaštite, jer konstantno ulažu ogromne napore da Podgoricu i njene građane zaštite od požara i svih ostalih nepredvidivih okolnosti i situacija
145 pregleda 1 komentar(a)
Andrija Čađenović, Ivan Vuković, Foto: Glavni grad
Andrija Čađenović, Ivan Vuković, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 14.08.2018. 10:16h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković ocijenio je da će i u budžetu Glavnog grada za narednu godinu biti predviđena određena dodatna sredstva za osavremenjivanje i nabavku nove opreme za Službu zašite.

Vuković je na sastanku sa komandirom Službe Andrijom Čađenovićem, istakao da u narednom periodu treba dodatno sagledati sve kapacitete Službe zaštite kako bi se stvorile pretpostavke za nadgradnju sistema i poboljšanja na pozicijama gdje god se za to ukaže potreba.

On je naglasio da će pripadnici Službe zaštite od nove gradske uprave imati podršku u punom kapacitetu, kao i razumijevanje za sve potrebe i inicijative kako bi na efikasan i kvalitetan način mogli da obavljaju svoj posao.

Iz PG biroa je saopšteno da je gradonačelnik izrazio veliku zahvalnost i poštovanje pripadnicima Službe zaštite, jer konstantno ulažu ogromne napore da Podgoricu i njene građane zaštite od požara i svih ostalih nepredvidivih okolnosti i situacija.

Čađenović je gradonačelnika upoznao sa načinom organizacije i radom Službe i predstavio rezultate rada i sprovedene aktivnosti u proteklom periodu, iskazujući ambiciju da se dobre prakse nastave i uvedu određenene novine radi još operativnijeg djelovanja Službe.

On je naglasio da je u tom dijelu posebno značajna podrška Glavnog grada u nabavci novih specijalizovanih vozila i savremene vatrogasne opreme neophodne za profesionalno i bezbjedno obavljanje radnih zadataka i aktivnosti pripadnika Službe zaštite.

U julu ove godine podgorički vatrogasci su intervenisali oko 230 puta, dok je ta brojka u istom periodu prošle godine iznosila 1093. Iz Pg biroa je ranije saopšteno da je u junu, bilo skoro duplo manje intervencija na gašenju požara i taj broj je iznosio 353 u 2017. godini, dok je ove godine ugašeno 168 požara.

Članovi podgoričke Službe zaštite će, kako je nedavno saopšteno, nakon obuke, u svom radu koristiti i dronove.

Prvi testni let drona obavljen je nedavno u Službi zaštite kada su “spasioci Službe, koji će ubuduće sačinjavati tim za upravljanje, imali priliku da se upoznaju sa osnovama upravljanja ovom specijalnom letjelicom”.

Iz PG biroa je ranije saopšteno da će, u narednom periodu, pripadnici Službe zaštite proći obuku kroz periodične letove iznad teritorije glavnog grada, sa posebnim akcentom na najkritičnije lokacije.

Bonus video: