Nove tarife za stanovnike Mojkovca

Najskuplje izdavanje rješenja o vodnim uslovima, koje košta 50 eura
1918 pregleda 0 komentar(a)
Nove takse za građane: Mojkovac, Foto: Marko Ćipović
Nove takse za građane: Mojkovac, Foto: Marko Ćipović

Vlada je dala saglasnost na Odluku o administrativnim taksama Opštine Mojkovac, usaglašenu sa novim zakonima koji regulišu tu oblast.

Prema novoj tarifi, najskuplje će biti izdavanje rješenja o vodnim uslovima, a visina te takse je 50 eura. Takse za rješenja o vodnoj dozvoli i vodnoj saglasnosti Mojkovčane će koštati 20, odnosno 10 eura. Iz oblasti opšte uprave najskuplje će biti sklapanje braka van službenih prostorija neradnim danima i praznicima, što će koštati 40 eura. Za ostale spise i radnje u postupku sklapanja braka cijene su od 15 do 30 eura. Taksa za saglasnost na eleborat o procjeni uticaja na životnu sredinu koštaće 15 eura.

Tarifa za zahtjeve, molbe, opomene i ovjeru cjenovnika je euro. Ovjera ugovora košta tri puta više, dok su ovjere potpisa, prepisa, autentičnosti rukopisa, punomoćja, saglasnosti I ličnih izjava 1,5 eura.

Predlažući zakone o administrativnim taksama i o lokalnim komunalnim taksama, u januaru su iz Vlade saopštili da su to aktivnosti na unapređenju poslovnog ambijenta.

Saopšteno je da u sistemu postoji 659 administrativnih taksi i da je Zakon o administrativnim taksama u periodu od 2003. do 2017. godine mijenjan čak 14 puta i da su svaki put utvrđivane nove takse kao posljedica novih nadležnosti koje su dobijale ministarstva i agencije.

Do novog zakona Crna Gora je imala najveće iznose taksi u regionu.

Bonus video: